nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Madrid adverteix que el projecte de llei de policies locals discrimina les dones

Ha avisat d'un possible recurs si no se solucionen aquests punts de l'articulat

99548

Determinats articles de la llei de policies locals serien susceptibles d'un recurs d'inconstitucionalitat.

Madrid ha advertit el Govern balear que determinats articles de la llei de policies locals que ha d'aprovar el Parlament a iniciativa de la Conselleria d'Interior serien susceptibles d'un recurs d'inconstitucionalitat.

La Direcció General de Cooperació Autonòmica hi ha trobat aspectes que podrien vulnerar el dret constitucional a la no discriminació per raó de gènere i així ho ha comunicat per carta al director general de Relacions amb el Parlament del Govern balear, Antoni Juaneda.

Al document, al qual ha tengut accés Diari de Balears, es qüestiona el tractament que reben les dones policies embarassades o amb permís de lactància.

El projecte de llei registrat al Parlament per a la seva aprovació estableix el pas a segona activitat de les dones en aquesta situació. Més endavant, però, a l'article 52.7, prohibeix que les persones en segona activitat puguin participar en processos de promoció de mobilitat.

El Govern central considera que «aquesta prohibició, encara que no resulta qüestionable en altres supòsits, sí que ho és en el cas de lactància i d'embaràs, ja que la seva durada és previsible i, en ocasions inferior a la del procés selectiu o de mobilitat».

És per això que adverteix que «podria resultar discriminatòria perquè gravita exclusivament sobre la dona i constitueix una limitació als principis 39/99, de conciliació de la vida familiar i laboral de les persones treballadores».

Així mateix, el Ministeri d'Administracions Públiques recorda que «el Tribunal Constitucional, en interpretació del mandat constitucional adreçat als poders públics d'assegurar la protecció social, econòmica i jurídica de la família, ha admès les mesures de suport a la família a favor de la dona en la seva relació laboral, perquè es tracta de mesures per assegurar la igualtat efectiva de tractament i d'oportunitats entre la dona i l'home».

Així, el Govern central «ha considerat convenient traslladar aquestes reflexions a fi que siguin oportunament valorades i amb l'abast i en la forma que s'estimi més apropiada, es pugui evitar de bon començament qualsevol problema que en el futur es plantejàs amb l'aplicació dels esmentats preceptes».

No és aquest l'únic punt polèmic del projecte de llei de policies locals que ha enllestit el conseller d'Interior, José María Rodríguez. Han estat i seran objecte d'especial discussió els canvis que estableix sobre l'armament que han de dur els números.

Fins ara, això era una excepció i ara serà la norma, que tan sols podrà ser revocada pel batle després d'elaborar un informe raonat. El conseller havia negat en la presentació del projecte que els policies municipals haguessin de dur armes sempre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris