muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Mig centenar de persones llança a la Real la plataforma 'Alternativa'

La nova associació política es presenta com un referent de l'esquerra verda a Mallorca

Poc més de mig centenar de persones, majoritàriament vinculades a EU, promouen una nova plataforma política que es presenta com a «alternativa electoral» i que ahir es constituí oficialment al monestir de la Real, un marc carregat de simbolisme polític per la proposta del Govern i de Cort de construir als voltants el nou hospital de Palma. El nom provisional de la plataforma és Alternativa. Esquerra Unida-Els Verds. Segons Eberhard Grosske, que ahir va fer de portaveu, es mantenen les sigles d'ambdues formacions perquè quedi clar que és un projecte amb continuïtat.

Grosske formarà part del secretariat permanent d'Alternativa. EU-EV, del qual també formen part, entre 13 persones més, el coordinador d'Els Verds, Miquel Àngel Llauger, i el pròxim coordinador d'EU (s'elegirà a final de mes), Miquel Ramon. A aquest comitè s'incorporen també dos edils de l'època en què Ramon Aguiló va ser batle: Nicolau Llaneras i Joana Gual.

Aquest secretariat serà el receptor de les propostes que sorgeixin entorn del manifest presentat ahir, encara per perfilar, durant un procés que culminarà amb una convenció, que es durà a terme la pròxima tardor, en la qual es constituirà de manera definitiva la plataforma Alternativa. Esquerra Unida-Els Verds, nom que també és provisional. En la convenció programàtica, segons es detalla en el document provisional, s'aprovarà el manifest fundacional i es rellevarà la junta promotora, que serà substituïda per un òrgan «més estable».

La plataforma neix amb l'objectiu de sumar les «diferents energies que configuren l'espai de l'esquerra transformadora i verda» i està oberta a col·lectius socials i persones que no formen part de cap partit.

Grosske, que no revelà si serà el candidat de la nova plataforma, va posar èmfasi a assenyalar que Altermativa «no és una fusió d'EU i Els Verds», sinó una «plataforma política, social i electoral que va més enllà». Llauger, d'Els Verds, va aprofitar per demanar a Margalida Rosselló que s'hi sumi. Però no ho farà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris