muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Terribas: «A Catalunya es veu el naixement d'IB3 amb indiferència»

La presentadora de «La nit al dia» assistí a les jornades de comunicació

Mònica Terribas, presentadora de l'espai «La nit al dia» del Canal 33, declarà ahir a Palma que «el naixement d'IB3 es veu amb indiferència» des de Catalunya.

Terribas assistí a les jornades «Els reptes dels mitjans de comunicació en el món actual», on explicà que al Principat «estam molt pendents del que passa amb el nostre propi espai a nivell de nova legislació i això fa que la televisió autonòmica de Balears hagi quedat una mica lluny». Tanmateix, comentà que es veu com una iniciativa del Govern Matas i això ha creat certa desconfiança, sobretot pel nomenament de la seva excap de premsa com a directora del nou ent públic.

Interrogada sobre quina seria l'evolució lògica perquè el periodisme en català s'estableixi amb normalitat a les nostres Illes, Terribas pensa que «cal que existeixi una estructura audiovisual que permeti construir la part del periodisme que fins ara no teníeu, de realitat no expressada i que fins ara heu viscut a través d'altres mitjans. Això obliga a la reflexió del que s'ha d'explicar i de com s'ha de fer. IB3 ha de mostrar la relitat de les Illes. La incògnita és si ho sabrà fer».

Molts han qualificat el periodisme de Mònica Terribas de «punyent» i «combatiu», però ella no hi està d'acord. Des del seu punt de vista, l'única cosa que fa és exercir la funció fonamental del periodisme, que és «explicar el que està passant i el que fan els poders públics». Segons la seva opinió, la clau del periodisme és «la vigilància del poder». Ella mateixa explica el que aixó significa: «quan entrevistes qualsevol persona amb responsabilitats públiques, li has de fer les preguntes que creus que el ciutadà li voldria fer. Aixó no és combatiu», afirma, «és la nostra feina».

Pel que fa a la influència de les periodistes dins els mitjans de comunicació, està convençuda que «es nota molt la sensibilitat, la manera de treballar, de dir i de fer de les dones, perquè n'hi ha moltes que piquen pedra, que no vol dir manar».

Sobre el personatge més «demagògic» que hagi entrevistat, no va ser capaç de dir-ne un en concret, només que el sector que hi tendeix més «és lògicament, el dels polítics. Tots els partits, tenen punts de demagògia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris