bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Les obres del parc de la Riera se centren ara en l'adequació del llit del torrent

En principi, l'Ajuntament preveu que aquesta obra estigui enllestida a finals d'any

< Les obres que es duen a terme al parc de la Riera, en concret el que afecta la fase B del projecte, es concentren ara en l'adequació del llit del torrent. Es pretén, doncs, que un dels elements diferenciadors del parc sigui la canalització de la Riera, en què s'executa la rehabilitació d'un mur de subjecció de pedra. Però el llit del torrent tindrà una sèrie de millores importants de cara a l'estètica i a afavorir que els ciutadans passegin per la zona.

A la mateixa Riera s'està construint un passeig paral·lel al llit del torrent que serà complementat amb tres passarel·les que permetran el pas al seu marge occidental. Així, hi haurà un camí quasi al mateix nivell del torrent i un altre en superfície que connectaran els dos marges del llit, com a principal funcionalitat.

Els ciutadans que hi passegin tindran una sensació de proximitat amb l'aigua i amb la natura. En les tasques de condicionament del jaç s'estan col·locant els sistemes necessaris perquè en un futur tota la Riera gaudeixi d'aigua artificial, com ja s'està realitzant en el tram del torrent al seu pas per dins la ciutat de Palma.

Una altra alternativa que es considera, però que podria ser descartada pel seu alt cost, seria la instal·lació d'una bomba a pressió de circuit tancat per dur aigua de la mar arreu del llit del torrent. Si es compleixen les expectatives de l'obra, tot està previst perquè a finals d'any aquesta infraestructura estigui totalment enllestida.

Un altre dels punts de treball destacables és la construcció de l'amfiteatre romà. La seva estructura ja es comença a destriar. Aquest espai tindrà un caràcter totalment clàssic i estarà obert a l'aire lliure. La intenció de l'Ajuntament de Palma és que aquest indret esdevingui un lloc de trobada per realitzar-hi representacions teatrals o diferents actes culturals que s'adiguin amb l'espai.

El parc de la Riera, que ocuparà una extensió de 116.898 metres quadrats, necessitarà una zona d'aparcament que també està en marxa. Aquest nou servei es construeix en paral·lel a la calçada del carrer de Jesús. Disposarà de 176 places per a vehicles a la primera planta i de 179 a la segona. El pàrquing tindrà dos accessos per a automòbils i tres per a vianants, un dels quals inclourà ascensor.

Dins els propers mesos es durà a terme la construcció de dos edificis de serveis per a la ciutadania i que estaran enfocats a la salut. Per una banda, s'alçarà una planta noble de 230 metres quadrats que es destinarà a dependències per a la Creu Roja i que tindrà funcions de vigilància amb instal·lacions transformadores. El segon immoble que es té pensat construir tindrà una superfície de 115 metres quadrars. Serà emprat com a lloc amb serveis públics de lavabo i d'estacions transformadores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris