algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El centre esportiu suposarà per als Nigorra un «negoci» de 15 milions d'E

El metre sense requalificar costa 0'02 euros i el projecte esportiu fixa un preu de 30

77966

Juan Nigorra, conseller delegat d'Habitat Golf.

La hipotètica execució del projecte del Centre de Tecnificació Esportiva de Calvià, impulsat pel consorci format per s'Institut, el Govern i l'Ajuntament de Calvià, permetrà a la família Nigorra, actual propietària dels 500.000 metres quadrats de sòl rústic on les institucions abans citades volen ubicar el ja polèmic centre esportiu, fer un «negoci» de quasi 15 milions d'euros.

Segons les informacions a què ha tingut accés aquest diari, el metre quadrat dels terrenys del pla de ses Penyes Roges i del sementer de Son Flor tenia el 2004 un valor cadastral de 0'02 cèntims d'euro. Això vol dir que els 500.000 metres quadrats necessaris per a la construcció del Centre de Tecnificació Esportiva de Calvià tenien en aquella data un valor cadastral de 100.000 euros.

Això no obstant, si l'Ajuntament de Calvià, mitjançant una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), procedeix a requalificar com a urbanitzables els terrenys avui d'ús rústic per ubicar-hi el Centre de Tecnificació Esportiva, els 500.000 metres quadrats de ses Penyes Roges i del sementer de Son Flor passaran a valer d'un dia per l'altre 15 milions d'euros. Això serà així perquè l'Estudi de Viabilitat d'Implantació del Centre de Tecnificació Esportiva presentat per l'empresa Dragados fixa en 30 euros per metre quadrat el valor de venda dels terrenys on emplaçar el projecte.

Llevat que hi hagi alguna sorpresa, i sobretot a causa de la idoneïtat i l'exclusivitat de la seva topografia, les terres de la família Nigorra seran amb probabilitat el lloc on finalment s'aixequi el centre esportiu, que també inclourà un centre comercial de 9.000 metres quadrats.

S'ha de recordar que el pressupost del projecte presentat per Dragados puja a 92 milions, dels quals 22, segons l'estudi de viabilitat, es destinaran a la compra dels terrenys per construir-hi aquesta infraestructura esportiva.

Un total de 15 milions d'euros aniran destinats a pagar la compravenda dels 500.000 metres quadrats del pla de ses Penyes Roges i del sementer de Son Flor, mentre que els altres set s'utilitzaran per cobrir les despeses d'estudi i gestió de la compravenda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris