algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Les parelles lingüístiques inicien la seva singladura envers el català

El projecte «Voluntaris per la llengua» es va presentar amb èxit

Ja han trobat parella. Els 25 no catalanoparlants que han decidit «normalitzar-se» tendran al seu costat i durant deu sessions un voluntari que els ajudarà a integrar-se lingüísticament. Amb ell podran intercanviar opinions, experiències i cultura. Ahir es feia la presentació d'aquest projecte pioner a Mallorca, importat de Catalunya, que sota el títol «Voluntaris per la llengua» pretén potenciar l'ús del català dins la vida quotidiana. Un projecte que ha assolit un gran èxit en el terme municipal.

El pati de la biblioteca de Capdepera fou ahir, a les 18 hores, l'escenari de la presentació d'aquest iniciativa, on s'exposà el detalls del projecte i on quedaren formades la majoria de les parelles. També es mostrà el material didàctic al qual tindran accés els diferents voluntaris.

La majoria de no catalanoparlants són alemanys o equatorians que acaben d'arribar a la ciutat i que tenen gran interès en poder practicar el català. Aquest pla desmitifica el fet que per parlar una llengua s'ha de xerrar a la perfecció. L'objectiu és aprendre simplement a xerrar. Amb la pràctica ja s'anirà perfeccionant. També és una bona ocasió per conèixer cultures i maneres de pensar diferents. El programa ha tingut molt èxit a Catalunya.

Les parelles recent fetes podran decidir de quin tema volen parlar, sempre en català, i comprovar si comparteixen afinitats d'algun tipus. A la presentació es va poder degustar un berenar multicultural i fou una excel·lent ocasió per començar a conèixer la parella lingüística. A més, s'havien elaborat unes fitxes dels voluntaris que es podien consultar per veure amb qui es podia tenir més afinitat.

La presentació va córrer a càrrec d'Àngela Melis, del servei d'Assessorament lingüístic, que va destacar que «no es tractar d'aprendre com si fos una aula sinó que el carrer sigui l'aula. S'ha de perdre la por a aprendre una llengua nova. Volem que les parelles s'ho passin bé i que sigui una oportunitat per intercanviar cultures».

Per la seva banda el batle Joan Ferrer va parlar que amb aquest iniciativa «volem que des de la llengua es puguin conèixer les nostres tradicions i cultures». En el mateix sentit es va pronunciar el regidor de cultura de l'Ajuntament, Mateu Melis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris