algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Els millors vins de Balears, reunits dins el claustre de Sant Domingo

La segona Fira del Vi fou un èxit de públic, professional i particular

Un total de 28 cellers de Balears participen aquest cap de setmana en la Fira del Vi de Pollença, que compleix enguany la seva segona edició. Es tracta de l'única fira monogràfica sobre els vins balears que es realitza en aquests moments a l'Illa, dirigida fonamentalment als sectors de la restauració i l'hostaleria amb la intenció que els nostres vins guanyin un major estatus en les cartes dels restaurants i hotels.

«Els vins de Balears travessen per un bon moment -explica Pep Bibiloni, president de l'Associació Vi Primitiu de Pollença-. Els cellers en aquests moments estan vivint un auge molt positiu per als nostres vins».

L'Associació Vi Primitiu de Pollença organitza la fira en col·laboració amb l'Ajuntament de Pollença i amb el patrocini del Govern balear i del Consell de Mallorca. Si en la seva primera edició, el 2004 la Fira del Vi es va estrenar amb dues intenses jornades d'intercanvi, dissabte i diumenge, en aquesta nova edició la Fira es perllonga un dia més i des de divendres dóna cabuda a professionals, als quals se sumaren particulars des de primera hora d'ahir al matí.

El claustre de Santo Domingo continuarà obert avui des de les 10.00 fins a les 13.30. S'espera tal afluència de públic que el Govern balear ha incrementat el nombre de freqüències del servei bus llançadora des de l'estació del tren de sa Pobla per facilitar l'arribada dels amants del vi fins al claustre de Santo Domingo a Pollença, un lloc emblemàtic que acull la mostra situat a solament uns metres de l'estació.

Pagant una entrada de 4 euros, els visitants tenen accés a 9 degustacions i reben una guia de tots els cellers participants, gairebé la totalitat dels que hi ha a les Illes. «Tots els cellers han estat convocats», va dir Pep Bibiloni.

Divendres prop de 200 professionals van passejar pel recinte; ahir hi van anar en la seva majoria particulars, a més d'alguns representants de la premsa estrangera, una presència que els organitzadors veuen amb esperança.

Precisament ahir al matí els estrangers van prendre el claustre embaladits amb els vins de les Illes Balears i ja a partir del migdia els espanyols anaren guanyant-los terreny. «Allò cert és que hi ha molta gent estrangera que és per la zona i que s'endú una bona idea del vi mallorquí», va dir el president de l'Associació Vi Primitiu de Pollença, qui va recordar que precisament «intentam donar a conèixer a la fira tots els vins que s'elaboren a Balears».

L'Associació Vi Primitiu de Pollença va néixer l'estiu de 1999 com una aposta d'un grup d'amics enamorats del món de la viticultura. Des de l'any passat la fira és el seu projecte estrella.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris