nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

UM denuncia pèrdues per privatitzar el servei de subministrament d'aigua

La concessionària és l'empresa de Ventura Rubí, cap del PP local

El portaveu d'Unió Mallorquina, Joan Carles Verd, denuncià en el darrer plenari que l'Ajuntament de Sencelles deixarà d'ingressar, al 2005, 18.000 euros (tres milions de les antigues pessetes) per la privatització del subministrament d'aigua de Biniali, aprovada al desembre de l'any passat. «Aquest any l'Ajuntament deixa d'ingressar 18.000 euros i l'empresa concessionària -Aigües de Son Company, propietat del president del PP local de Sencelles, Ventura Rubí- només paga 300 euros a l'any a l'Ajuntament per la concessió. Als pressupostos d'enguany, a més, figura com si l'Ajuntament continuàs pagant el manteniment de la xarxa», criticà Verd.

Unió Mallorquina, a més, denuncia que la privatització de l'aigua no genera cap benefici per als binialers ja que no es redueixen les despeses de subministrament. «L'excusa que va posar el batle per privatitzar l'aigua va ser que la xarxa de Biniali generava un dèficit de 6.000 euros i ara veiem que l'Ajuntament deixarà d'ingressar enguany 18.000 euros que aniran a Aigües de Son Company. No estic en contra que es privatitzi la gestió de determinats serveis municipals, però sí que aquesta privatització faci perdre diners als sencellers, com es veu en aquest cas», explicà Verd.

Al desembre de 2004, la Sala acordà privatitzar l'aigua de Binali a causa dels problemes de pressió, derivats de les constants avaries de les bombes de la xarxa. Un problema del qual es queixaren els veïns de Binali durant els darrers anys i que, finalment, es resolgué amb la privatització de la xarxa de subministrament.

Tot i que al concurs d'adjudicació es presentaren diferents empreses, segons l'Ajuntament, fou l'empresa Aigües de Son Company la que ofertà més millores respecte al plec de condicions. De fet, es baixà el preu de l'aigua de 0'001 a 0'003 euros per tona.

Des d'un principi, Unió Mallorquina de Sencelles s'oposà a la privatització, ja que opinava que havia estat un «regal» de l'equip de Govern a l'empresa que gestiona Ventura Rubí. De fet, Joan Carles Verd insisteix que el preu que paga aquesta empresa per la concessió és excessivament baix.

L'equip de Govern sempre ha justificat la privatització del suministrament d'aigua de Binali pel dèficit que aquesta gestió generava per les arques municipals i pels problemes derivats de les avaries.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris