algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Demanen 4 anys per als amos dels cans que atacaren una dona a Valldemossa

El fiscal sol·licita 30.000 euros d'indemnització per a la víctima

E.L.V.Palma.
El violent atac d'uns cans a una veïna de Valldemossa el setembre de 2003 ha acabat als tribunals. En un judici que tindrà lloc la pròxima setmana als jutjats de Palma, el fiscal demana dos anys de presó per a cada un dels dos acusats, propietaris dels cans, i una indemnització que s'eleva a 30.000 euros per les greus ferides que sofrí la dona.

L'incident va ocórrer l'horabaixa del dia 8 de setembre de 2003, quan la víctima, de 70 anys d'edat, passejava amb el seu nét de quatre anys pel carrer Xesc Forteza, a la urbanització s'Arxiduc de la localitat. Segons el fiscal, els dos acusats, Elke K. i Philipp K., deixaren amollats els cans Odín i Darti, de raça mestissa, perquè anassin per la via pública coneixent el perill que això suposava.

En veure la veïna, que es trobava al costat d'un garrofer, s'abalançaren damunt ella i el seu nét. La dona tingué temps de posar el petit a cobro, deixant-lo sobre un mur, mentre que ella intentà refugiar-se darrere de l'arbre, encara que patí greus mossegades a les cames.

Les ferides, de les quals tardà 302 dies a curar-se, li produïren un trastorn venós d'origen posttraumàtic moderat, cicatrius amb pèrdua de massa muscular en ambdues cames i en tres dits del peu dret, a més d'un trastorn depressiu. L'atac fou vist per dos treballadors de la construcció que passaven per la zona i pogueren espantar els cans, mentre que un veí de la urbanització que és metge realitzà les primeres cures a la dona, que fou traslladada urgentment a Son Dureta. Posteriorment, la Policia Local de Valldemossa i la Guàrdia Civil traslladaren els cans a Son Reus, on no foren reclamats pels amos.

Segons declararen uns veïns, els cans ja havien protagonitzat un incident similar dos anys abans, quan s'escaparen de l'habitatge dels amos i atacaren una altra veïna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris