muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Desapareix en 12 hores la placa del cementeri en honor als republicans

El batle Ferrer assegura que no ho ha fet ningú de l'Ajuntament

En menys de dotze hores la placa que ahir col·locaren al cementeri de Sencelles els republicans del Pla i del Raiguer, liderats pel portaveu d'Esquerra Unida-Els Verds de Sencelles, Albert Aguilera, ha desaparegut. Enguany no l'ha llevat l'Ajuntament, tal com va passar l'any passat, perquè ni tan sols ha tengut temps de fer-ho. «He anat avui de matí al cementeri a veure què posava la placa i ja no hi era», explicà el batle de Sencelles, el popular Antoni Ferrer.

Ferrer assegurà que ni ell ni ningú de l'Ajuntament ha llevat la placa tot i que, en no haver-hi una autorització oficial per penjar-la, possiblement s'hagués fet de manera oficial, tal com va passar l'any passat. «Avui de matí he rebut més d'una dotzena de queixes de gent de Sencelles que no vol que aquests actes polítics es facin al cementeri. Esquerra Unida tenia un permís de Delegació de Govern que només els autoritzava a concentrar-se a les portes del cementeri i van celebrar l'aniversari de la República a dins. No estic en contra d'aquests actes però crec que no s'han de fer a un lloc tan sensible com el cementeri».

El portaveu d'EU, Albert Aguilera, creu que el fet que hagi desaparegut la placa demostra que «estam anant per bon camí perquè a Sencelles encara hi ha gent que té por que es recordin segons quines coses». Per a Aguilera, la desaparició de la placa demostra la intolerància dels sectors més durs de la dreta de Sencelles. «A Biniali hi ha un monòlit als caiguts i nosaltres el respectem, només demanem que es respecti també una petita placa en memòria de la gent que va morir defensant la llibertat i la República a Sencelles».

A la placa que ahir col·locaren una trentena de republicans s'hi havia gravat un text de l'escriptora Antònia Oliver que deia: «En memòria dels ciutadans que varen morir aquí perquè defensaven les llibertats, la justícia i la República. Tot té remei excepte la mort, però el record nostre i el dels nostres descendents farà que aquestes morts no hagin estat de bades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris