algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Els tècnics del CIM rebutgen el nou PGOU per excedir-se en creixement

L'equip de govern haurà de rectificar i dur-lo novament al ple

Els tècnics d'Urbanisme del Consell de Mallorca tornaren a donar ahir un fort revés a l'equip de govern d'Inca en la tramitació del nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), que ha de substituir el vigent des de 1987.

La ponència tècnica de la Comissió Insular d'Urbanisme proposà ahir la suspensió de l'aprovació definitiva del PGOU d'Inca. Els tècnics consideren que l'aprovació es inviable atès que el planejament presentat preveu un creixement de sòl residencial que supera amplament allò establert per les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT) i pel Pla Territorial de Mallorca (PTM).

L'aprovació definitiva del nou PGOU havia de ser tractada el proper divendres per la ponència política de la Comissió Insular d'Urbanisme, per després del dictamen d'ahir dels tècnics, fonts municipals explicaren que el planejament urbanístic haurà de ser rectificat i dut després una altra vegada a l'aprovació del ple municipal, abans de tornar a passar al Consell.

L'equip de govern del PP ja discrepà en anteriors ocasions amb els tècnics del Consell sobre la consideració del sòl residencial en el municipi, tenint en compte a més que per ser tramitat amb posterioritat, el PTM no és d'aplicació pel nou PGOU d'Inca, encara que sí ho són les DOT.

Aquest nou planejament urbanístic d'Inca preveu cinc sectors de creixement de sòl residencial, per la qual cosa ara s'haurà d'eliminar algun d'ells perquè el text pugui ser aprovat definitivament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris