algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern, preocupat davant la vaga dels sindicats del «handling»

Flaquer afirma que pot perjudicar la imatge turística de Balears

R.G/E.D.Palma.
El portaveu del Govern, Joan Flaquer, mostrà la preocupació de l'Executiu davant la vaga convocada pels sindicats del sector dehandling el 29 d'abril, que deixarà gairebé aturats tots els aeroports de les Illes.

Recordà que en el cas de Balears tindrà una major repercussió, ja que les úniques entrades, tant per a turistes com residents, són els ports i els aeroports. A més, destacà que la coincidència de la vaga amb l'inici de la temporada turística donarà una imatge molt dolenta davant dels turistes. Només cal recordar les imatges de centenars de passatgers fent cua a Son Sant Joan, quan el sector del transport discrecional anà a la vaga.

Flaquer demanà als sindicats, a AENA i a tots els agents implicats un esforç per arribar a un acord satisfactori i fer que l'amenaça a la fi no es dugui a terme.

El secretari de la Federació de transports d'UGT, Pedro Berruezo, recordà que després del fracàs de les negociacions en la reunió al Ministeri de dijous, és l'administració la que ha d'intervenir entre patronals i treballadors perquè s'arribi a una solució. Segons Berruezo, de moment els sindicats deixaran passar el cap de setmana, per després de fer les valoracions finals presentar davant dels mitjans un calendari de mobilitzacions definitiu.

Per altra banda, des de la Federació Hotelera de Mallorca, representant d'un dels sectors que es pot veure més perjudicat per la vaga, s'espera que els sindicats i AENA arribin a un acord, perquè aquesta no vagi endavant. L'única informació que tenen és la que han donat els mitjans de comunicació i veuen també amb preocupació la possible aturada del sector. Reiteren les seves declaracions d'altres ocasions, en les quals consideren que l'aeroport és un punt estratègic a les Illes i que s'ha de deixar sempre al marge de vagues. Com altres vegades, tenen clar que seria una «molestia per a tothom» i que suposaria retards i problemes pels turistes i residents, en una temporada que almenys pel que fa al mercat alemany es veu amb optimisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris