algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern no pensa habilitar punts de venda directa per a la targeta verda

El conseller Flaquer li assegura una «bona acollida» i confia que 'altres' la imitin

E.D/R.G. Palma.
La targeta verda no es comercialitzarà a través de punts de venda directa, sinó que es farà sempre als hotels, les agències de viatge, lloguer de cotxes o a tots els comerços que ho sol·licitin, segons informà ahir Pau Collado, gerent de la Fundació pel Desenvolupament Sostenible.

La idea, explicà Collado, és minimitzar els costos i l'estructura, per això s'ha demanat la col·laboració de tots els empresaris turístics en la seva comercialització. Recordà que és un projecte nou i que esperen veure la seva acceptació i el funcionament, per ajustar o modificar tot allò que pugui no anar bé.

Aquestes declaracions es contradiuen amb les fetes pel conseller de turisme, Joan Flaquer, durant la comissió al Parlament, on comentà que s'habilitaria la venda directa en diferents llocs, entre ells els ports i els aeroports de les Illes Balears.

Sobre la targeta verda pels residents, Collado explicà que tindrà en general els mateixos avantatges i descomptes, que la que s'oferirà als turistes. Una de les poques diferències seran els quinze minuts gratuïts de què no podran gaudir els illencs. Aquesta modalitat estarà disponible a partir del mes de juny, que per «qüestions operatives» no es podrà estrenar el mes de maig.

Per la seva banda, Joan Flaquer augurà ahir que la targeta verda tindrà una «bona acolllida» per part del sector. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Flaquer subratllà que el principal objectiu d'aquesta iniciativa és «generar confiança, complicitat i consciència mediambiental entre els turistes»; a continuació postil·là que «si a part de tot l'anterior, a més ens aporta recursos, molt millor».

El conseller reiterà que la targeta verda no està concebuda per substituir l'ecotaxa, ja que l'impost que implantà el Pacte de Progrés «no s'havia de susbstituir per res, només calia derogar-lo» perquè, entre altres conseqüències, «va provocar que l'Arxipèlag perdés un milió de turistes».

En aquest sentit, aprofità per recordar que «l'ecotaxa va ser una inciativa que ningú volia copiar, i en canvi ja hi ha comunitats autònomes que ens han demanat informació per posar en marxa un sistema similar a la targeta», en referència a Canàries i Catalunya. Flaquer espera que l'eventual adopció de la mesura a altres territoris de l'Estat espanyol serveixi per aconseguir un major grau de «fidelització». «Si Canàries impulsa un instrument així i els turites el compren, serà més fàcil que també ho facin quan visiten les Illes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris