nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La construcció dels parcs eòlics amenaça espais naturals protegits

El GOB mostrà la seva preocupació pels llocs triats en el projecte

El Grup d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) mostrà la seva preocupació pel fet que la major part dels parcs eòlics es proposen construir sobre espais naturals protegits de Mallorca. En nombroses ocasions els ecologistes han manifestat el seu suport a donar un impuls a les energies renovables, tant l'eòlica com la solar. De fet, l'anunci de Gesa de dur a terme la construcció de 15 parcs eòlics a Mallorca fou vista amb bons ulls per l'entitat, ja que consideraven que ja era hora que les empreses de producció d'energia apostassin de manera clara per aquestes energies.

El GOB considera que s'han de cercar les ubicacions adequades a fi d'evitar que els molins provoquin greus impactes sobre el paisatge i el medi ambient, per això els ecologistes ja advertiren que es mirarà prim amb la seva ubicació perquè no s'afectin espais d'interès ecològic o paisatgístic.

Dels quinze parcs eòlics que s'impulsen en aquestes moments a Mallorca, la majoria afecten espais naturals o llocs d'elevat interès paisatgístic. La meitat dels parcs estan ubicats dins ANEI, és a dir, en llocs protegits per la Llei d'Espais Naturals, on a més no esta permès edificar res.

En altres casos coincideixen en llocs declarats Zepa, és a dir, protegits per directives europees. La resta de parcs eòlics estan proposats en àrees rurals, moltes d'elles boscoses, normalment en puixets de gran interès paisatgístic. Els municipis afectats per aquesta proposta són: Artà, Sant Llorenç, Santa Margalida, Petra, Manacor, Felanitx, Campos i Santanyí. El Gob considera que els punts on convendria ubicar els molins haurien de coincidir amb zones degradades o en polígons industrials.

Els molins tenen entre 80 i 85 metres d'altura i les pales de 80 a 90 metres de diàmetre i ocupen 1.600 metres cuadrats de base cada un dels molins. En total es proposen 15 parcs amb un total de 35 molins, que tindran una capacitat de producció d'energia elèctrica de 59MW.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris