algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Miquel Serra diu que el Grup garanteix la continuïtat d'un periòdic en català

Participà ahir al curs «Els reptes dels mitjans de comunicació al món actual»

B.P.Palma.
El director de Diari de Balears, Miquel Serra, reafirmà ahir la voluntat del Grup Serra d'assegurar l'existència d'un rotatiu en català a les Illes. Així mateix, assenyalà que, des de la perspectiva editorial, el rotatiu no havia estat entès mai com a un negoci, sinó com a un servei a la societat.

Serra pronuncià ahir la conferència L'experiència de la premsa escrita en català a les Illes Balears, en el marc del curs Els reptes dels mitjans de comunicació en el món actua, organitzat per la UIB i Sa Nostra, amb la col·laboració del Grup d'Estudis d'Història Contemparània i el Grup Blanquerna.

Serra, que abans s'havia referit a les dificultats d'un projecte d'aquestes característiques, volgué «retre homenatge» a tots els periodistes que hi han fet feina, per l'esforç suplementari que representa l'obtenció de notícies davant la competència de mitjans amb més tiratge.

El també director de publicacions del Grup Serra explicà la gènesi del projecte per la necessitat de donar una sortida dins el Grup a l'antiga capçalera deBaleares. A pesar de l'existència de més alternatives, recordà l'aposta pel diari en català que realitzà des del primer moment el president-editor del Grup, Pere A. Serra.

En un primer moment, la idea era no elaborar un diari de caràcter generalista, sinó un producte de «proximitat», molt proper al que representa la Premsa Forana, amb la qual es té un deute de gratitud que reconegué Miquel Serra. No obstant això, el projecte canvià d'orientació cap un producte més estandaritzat per les demandes dels lectors, que exigien d'un diari en català la mateixa informació de caràcter generalista que ofereixen els altres mitjans.

L'adopció i també la creació d'un model lingüístic per al rotatiu fou ressenyada també pel director de Diari de Balears com a una de les dificultats de l'empresa. Es referí a peticions d'una modelització més o manco «gonella» realitzades des d'àmbits pròxims al Partit Popular, així com als reptes de trobar expressions que fossin correctes i genuïnes pels mallorquins. Finalment, especulà sobre la possibilitat de continuar i ampliar la política d'aliances amb altres mitjans de comunicació escrits en català, com en el cas de la revista Presència, publicada en col·laboració amb altres rotatius del Principat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris