cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

El curs 2005-06 s'ofertaran cent places de periodisme i audiovisuals

L'escola Alberta Giménez, adscrita a la UIB, impartirà les dues carreres

A partir de l'octubre, s'iniciarà la primera edició 2005-2006 de les llicenciatures de periodisme i comunicació audiovisual, amb una oferta de 50 places per a cada una d'elles.

El centre universitari Alberta Giménez, adscrit a la UIB, serà l'encarregat d'impartir ambdues titulacions. Durant els primers quinze dies de maig es podran realitzar les preinscripcions. L'accés es donarà a aquells que tinguin millor nota de Selectivitat i del Batxillerat.

La cap d'estudis del centre, la germana Carmen Teresa Vilar, explicà que volen donar un enfocament molt pràctic a totes dues carreres. De moment, han previst dins el pla d'estudis que durant el quart curs els alumnes puguin fer pràctiques, però en realitat espera que puguin començar a fer-ho abans. Vilar considera que tan empreses com estudiants obtenen un benefici mutuu amb les pràctiques.

La cap d'estudis no va voler avançar noms, però comentà que el professorat serà d'alt nivell, una part més acadèmic i l'altra professionals vinculats de forma directa amb les empreses del sector i, sobretot, amb els mitjans de comunicació de les Illes. Afegí que ja ha rebut molts currículums de persones, que de forma espontània, perquè encara no s'ha iniciat la selecció, s'han mostrat interessades en donar classes al centre. Féu també referència a les noves tecnologies i destacà que totes les instal.lacions tindran tecnologia digital, i també les infraestructures que es construiran, entre tallers, platós, sales d'edició i de vídeo, etc...

La iniciativa sorgí del mateix centre universitari Alberta Giménez, segons comentà Vilar. Explicà que ja feia temps que volien ampliar les carreres que ofereixen. Per aquesta raó, realitzaren un estudi de mercat per conèixer quines eren les més demandades entre els estudiants de les Illes. El resultat va ser que tan periodisme com comunicació audiovisual es trobaven entre les cinc més sol.licitades. La primera fou belles arts, però no entrava dins els objectius del centre i per això es decantaren pel sector de la comunicació.

La Universitat de les Illes Balears, avala aquestes dues titulacions, així com fa amb la resta de les impartides per l' Alberta Giménez, totes en el camp de magisteri. Vilar creu que en un moment com aquest, en el qual s'està creant i configurant la televisió autonòmica, és molt important formar professionals a les Illes que puguin accedir a tots els nous llocs de feina que s'han creat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris