algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

El PSM denuncia que la serra de na Burgesa queda exclosa del Porn

Els nacionalistes troben «inexcusable» que no es protegeixi l'indret

El PSM ha denunciat que el Porn (Pla d'Ordenació de Recursos Naturals), que impulsa el Govern de les Illes Balears, exclou la serra de na Burgesa.

Els nacionalistes critiquen que la delimitació deixa fora importants zones naturals, classificades com Anei i Arip, que formen part de la serra de Tramuntana, molt especialment a Andratx, Calvià, Palma, Pollença i Campanet. Per tot això, el PSM troba «injustificable i inexcusable» que aquests importants indrets quedin sense la protecció adequada.

Així ho denunciaren ahir el secretari general del PSM, Biel Vicens; la diputada parlamentària Maria Antònia Vadell i la regidora de l'Ajuntament de Palma, Maria Costa. Destacaren, a tall d'exemple, la importància de protegir la serra de na Burgesa que s'estén des de Son Falconer, Calvià, fins a Son Vida. Consideren que presenta una important vegetació de garriga i de pinar que té un gran valor natural i de funcionalitat ecològica, molt especialment a la zona metropolitana de Palma.

Incidiren en el fet que aquesta zona es troba en un estat de greu regressió i que ha patit importants problemes com ara incendis o pressió urbanística, per la qual cosa reclamaren «mesures de protecció eficaces».

Des del PSM troben «inexplicable la incoherència del govern del PP en aquest cas». Recordaren que l'any 1994 el Parlament de les Illes Balears va aprovar per unanimitat una proposició no de llei presentada pel PSM que instava el Govern a declarar la serra de na Burgesa parc natural, a més de comptar amb el suport dels ajuntaments de Puigpunyent, Calvià i Palma.

Els nacionalistes acusaren la Conselleria de Medi Ambient de desvirtuar greument la legislació mediambiental, ja que mitjançant la Leco (Llei de Conservació d'espais de rellevància ambiental) s'«intentaren» noves figures de protecció «sense justificar-les ni caracteritzar-les».

Es referien, doncs, al concepte «paratge natural» creant una delimitació «inexplicable» per fer quadrar la figura de protecció que ja té decidit: el paratge natural. Criticaren que «aquí primer es delimita i després es realitza un Porn».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris