algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Cirer du Grosske a la Fiscalia per presumpte «ultratge a la bandera»

EU-EV recorda a la batlessa que Cort no és el seu «cortijo»

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, ha denunciat Eberhard Grosske davant la Fiscalia per «presumpte ultratge a la bandera».

Cirer es basa en un informe jurídic encomanat als Serveis Jurídics de Cort, arran del desplagament de tres banderes republicanes al balcó de l'Ajuntament, fet pels regidors d'EU-EV el passat 14 d'abril, per commemorar el 74è aniversari de la II República espanyola. L'informe conclou que Eberhard Grosske, pel fet de fer onejar i penjar la bandera republicana durant més de deu minuts, podria haver incorregut en un delicte d'ultratge a la bandera. Així mateix, exclouen de qualsevol responsabilitat els regidors Antoni Esteva i Marisol Fernández perquè consideren que només «l'onejaren però no la penjaren» de la balconada.

En aquest context, el grup municipal d'EU-EV reclamà a la batlessa «tolerància i respecte cap als republicans de Palma». També li han recordat que Cort és de tots i no un «cortijo» particular de la seva propietat. Grosske afirmà que la bandera republicana no és inconstitucional, com digué Cirer, perquè «tenim una Constitució prou democràtica que permet qualsevol reivindicació política que es formuli per mitjans pacífics, per molt que li pesi a la dreta extrema, de la qual Cirer forma part».

D'aquesta manera, EU-EV es volgué reafirmar en el seu dret d'utilitzar l'edifici de Cort, ja que un 10,4 per cent dels electors de Palma l'han situat com a àmbit natural d'expressió de les idees, propostes i reivindicacions polítiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris