lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Madrid activarà les comissions del Règim Especial abans de l'estiu

Concedirà 3'9 milions per compensar el transport de mercaderies

El delegat del Govern a les Illes Balears, Ramon Socias, va avançar ahir que l'Executiu central donarà un impuls al Règim Especial de les Illes Balears (REB) abans de l'estiu, convocant les primeres comissions mixtes sectorials, algunes de les quals encara no s'han ni constituït set anys després que s'aprovàs la llei. Aquest és el cas de la Comissió d'Energia o de la de Sanitat, que ni tan sols té assignats representants de la Conselleria i del Ministeri.

De les set comissions del REB -Energia, Societat de la Informació, Turisme, Transport, Sanitat, Agricultura i Treball- només la de Transport i la de Treball -que s'ocupa dels fixos discontinuus- s'han mantingut mínimament actives. Després de la reunió entre la vicepresidenta del Govern central, María Teresa Fernández de la Vega, i del president balear, Jaume Matas, els diversos ministeris ja han començat a demanar informació per activar les comissions mixtes.

El compromís expressat ahir per Socias fou ben rebut tant pel president de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó, com pel president de la patronal Caeb, Josep Oliver, que destacaran la necessitat d'impulsar mecanismes que compensin els desavantatges provocats per la insularitat en les empreses de Balears. Ambdós acompanyaren el delegat en l'acte de presentació d'una nova convocatòria d'ajuts estatals per compensar el transport de mercaderies amb origen o destí a les Illes.

Per a la convocatòria d'enguany, que s'avançarà abans de les vacances d'estiu, es preveu una quantia de 3'9 milions d'euros, la mateixa de l'any passat. Segons va explicar Socias, l'any 2004 van augmentar un 5% les sol·licituds de les empreses, fins arribar a les 561. L'augment es produí sobretot per la major demanda de les empreses que transporten fusta, mentre que el transport de calçat, marroquineria i nutrició davallà. Les subvencions també augmentaren, passant dels 3'4 milions de 2003, als 3'5 de 2004. L'any passat, la subvenció mitjana global fou de 6.298 euros per beneficiari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris