algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

IB3 no emeté la protesta inaugural perquè el programa quedàs «bonic»

Umbert preveu obtenir entre un 3 i un 5% d'audiència el primer any

La directora general d'IB3, Maria Umbert, assegurà ahir al Parlament que no es van emetre imatges de les protestes que es produïren el dia de la inauguració perquè l'objectiu era que el primer programa quedàs «bonic». Umbert respongué així les crítiques del PSIB, que l'acusà de censurar la primera emissió de la televisió i de silenciar l'oposició a la ràdio.

Umbert recordà que el primer programa de la televisió no era un informatiu i negà les acusacions de censura, ja que encara no s'han iniciat les emissions regulars. Pel que fa a la ràdio, assegurà que les notícies es contrasten per reflectir totes les sensibilitats possibles, i que la resta de programació és «apolítica».

La directora advertí que no es podrà medir l'èxit o el fracàs de la cadena només amb l'audiència, però assegurà que IB3 preveu assolir el primer any entre un 3% i un 5% d'audiència, després de recordar que les darreres cadenes autonòmiques creades preveien un 3% el primer any, un 5% el segon i un 10% el tercer.

Segons Umbert, l'èxit d'IB3 també dependrà de si es capaç d'impulsar una indústria audiovisual o de crear llocs de treball, entre altres. Si no es compleixen els objectius, dimitirà. El socialista Antoni Diéguez respongué que si es medeix l'èxit d'IB3 pel número de treballadors «ja han triomfat» i considerà que un 3% d'audiència «no és una xifra elevada», si es té en compte l'«esforç» que fan els ciutadans per la tele.

El portaveu del PSM, Pere Sampol, no esperarà que Umbert dimiteixi i ahir va amenaçar en demanar-li la dimissió si IB3 «continua incomplint» la normativa lingüística fixada a l'Estatut, a la Llei de Normalització i al Decret 100, que obliga els càrrecs públics a expressar-se en català.

«Gràcies a Déu, ningú m'ha impedit xerrar en castellà al Parlament», respongué Umbert, que assegurà que la primera emissió d'IB3 -amb un telefilm en modalitats pròpies i una pel·lícula en castellà- respectava la legislació i no pretenia, com apuntà Sampol, ridiculitzar el català insular. La directora advertí que a IB3 es parlarà «com es xerra a les Illes», però no es pretendrà la homogeïnització del català d'aquí amb el de Catalunya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris