algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern espera vendre 300.000 targetes verdes durant el 2005

Hi haurà descomptes en cinemes, discoteques i serveis a les platges

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, va fer ahir una previsió inicial de la venda de targetes verdes per enguany. Concretament espera que es venguin 300.000 unitats, encara que les seves expectaives són que es superi aquesta xifra.

Anuncià també com a novetat, que tots els titulars de la targeta, tan turistes com residents, gaudiran de descomptes als cinemes un dia a la setmana, així com a discoteques i als serveis d'algunes platges. Flaquer féu aquestes declaracions durant la comissió de turisme al Parlament, on el diputat del PSIB, Celestí Alomar, reiterà que davant les previsions de venda es «confirma que la targeta tindrà una escassa rentabilitat i no complirà les expectatives creades pel Govern, que havia anunciat a Hannover la recaptació d'uns 42 milions».

Les previsions dels socialistes són que amb un preu de venda de deu euros i un cost fix de cinc per targeta, s'arribarà només al milió i mig d'euros. Una quantitat que consideraren molt petita, després de les grans operacions de promoció fetes fins ara, amb la presència de Michael Douglas i la model Claudia Schiffer.

El Conseller assegurà que malgrat no s'hagin tancat acords amb empreses turístiques per a la venda anticipada, «nosaltres mai no els hi hem demanat, sinó que ho fem als turistes i residents» i recordà el caràcter voluntari del projecte. Per altra banda, comentà que amb la iniciativa de la targeta verda «no hem descobert res nou. Ja hi ha moltes altres ciutats i destinacions que la utilitzen». Afegí que la disminució dels beneficis que poden patir les empreses públiques i privades que ofereixen descomptes, queda compensada per l'increment d'usuaris que hi haurà en aquests serveis.

Alomar es mostrà reticent en tot moment, ja que considerà que el Govern no dóna cap dada i sempre parla de «futuribles» i no de xifres concretes que assegurin l'execució dels projectes mediambientals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris