nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern preveu aprovar el pla sociosanitari abans de dos mesos

L'esborrany passa a les conselleries perquè es presentin al·legacions

El pla sociosanitari del Govern balear s'aprovarà abans de l'estiu, segons explicà la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, després de la reunió de la comissió sociosanitària. Estaràs, que comparagué amb la consellera de Salut, Aina Castillo, assegurà que el pla «suposarà una nova cultura de la dependència a les illes». Entre les novetats destacà la creació d'una unitat de fluxos, que serà l'encarregada de distribuir les persones amb algun tipus de dependència a centres especialitzats per la seva dependència.

El pla estableix 10 gran grups: gent gran dependent; discapacitats físics, psíquics i sensorials; malalts crònics; malalts mentals; demències com l'esquizofrènia, l'alzheimer; malalties degeneratives com el Parkinson; cures pal·liatives; addiccions; conflictes sociales en què es tractaran problemàtiques com la violència de gènere i el darrer bloc, la sida.

La vicepresidenta assegurà que el centre de la unitat de fluxos permetrà distribuir, després de realitzar el seu diagnòstic, els malalts dependents als centres que de veritat estan destinats als tractaments sociosanitaris, en lloc que ocupin llits en hospitals d'aguts. El nou pla haurà de comptar, segons Estaràs, amb «la participació i compromís de totes les administracions públiques, des del Govern central, consells i ajuntaments i afectarà cinc conselleries: Salut, Serveis Socials, Educació, Treball i Formació i Habitatge.

Per la vicepresidenta, «la manca de places sociosanitàries és un problema en vies de solució. S'ha de tenir en compte que hem iniciat les obres de construcció del centre per a persones grans, del de discapacitats físics de Joan Crespí, la reorganització de l'hospital Psiquiàtric i de les residències de Parkinson i d'Alzehimer i les reformes de l'hospital Joan March fet que ens permetrà augmentar molt el nombre de places».

El Govern espera que les noves nou residències geriàtriques cancel·laran la llista d'espera dels grans amb dependències i les dues residències per a malalties degeneratives donaran cobertura i els serveis necessaris a les persones que pateixen aquestes malalties. A més, esperen que a finals d'aquesta legislatura, el 2008, «tots els centres estiguin a ple funcionamet i hagin finalitzat amb la manca de places per assistits i dependents» afirmà Estaràs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris