algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Fracassa la negociació i es manté la vaga dels treballadors del handling

Patronals i sindicats no arriben a un acord en el tema de la subrogació

Els sindicats i la patronal del sector del handling -servei d'assistència als avions- no arribaren ahir a cap acord per tancar el conveni regulador del sector. Per aquesta raó, es manté la convocatòria de vaga pel 29 d'abril, que paralitzaria tots els aeroports de les Illes Balears i de l'Estat.

El problema se centra en l'article del conveni que regula la subrogació dels treballadors. Segons aquesta clàusula, en cas que una empresa deixàs de realitzar el servei de handling a un aeroport, els seus empleats passarien de forma automàtica a fer feina per a la nova companyia concessionària, és a dir, es garantirien així els seus llocs de feina.

El conflicte ve donat per una sèrie d'empreses de handling a Canàries, que no estan disposades a adherir-se al conveni si no s'elimina aquesta condició, que els sindicats, per la seva banda, consideren «vital». Baltasar Piñeiro de CCOO a Balears, afirmà que per ells «és fins i tot més important que l'augment salarial» i que no estan disposats a renunciar-hi.

De moment les negociacions estan trencades i no s'ha establert cap calendari de reunions. Els sindicats esperen que sigui l'administració, que està fent les funcions d'intermediària, la que reprengui la situació. Diuen que és el Ministeri de Foment el que ha de garantir la posada en marxa del conveni i «és Aena qui pot obligar algunes empreses a sortir del sector si no el compleixen».

Tant la patronal com els treballadors i el Ministeri estan d'acord amb la resta del text, que es podria signar per part de tots els implicats si no hi hagués les diferències esmentades. Una vaga d'aquestes característiques afectaria 25.000 treballadors de tot l'Estat i significaria que els aeroports quedarien gairebé del tot paralitzats. Les empreses de handling realitzen els serveis de neteja dels avions, de combustible i d'equipatge, entre d'altres, que faria que es produís un col·lapse als aeroports. La data triada pels sindicats afectaria de forma greu totes les destinacions, i en especial Balears, ja que coincideix amb l'inici de la temporada turística.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris