muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

La bandera republicana torna a l'Ajuntament

EU-EV la penjà del balcó de Cort i la batlessa Cirer qualificà l'acció «d'inconstitucional i greu»

La bandera republicana tornà a onejar a la balconada de Cort. Els regidors d'EU-EV, amb Eberhard Grosske al capdavant, en desplegaren tres ahir a migdia, per afegir-se així als actes per commemorar el 74è aniversari de la proclamació de la II República espanyola. La batlessa Catalina Cirer qualificà d'«inconstitucional i greu» l'acte. Després de llegir un manifest en favor de la República, una subalterna retirà la insígnia.

Aquest ha estat un més dels actes prevists per EU-EV per commemorar l'entrada de la II República el 14 d'abril de l'any 1931. Però, aquesta formació ha anunciat que té la mirada posada en el 75è aniversari, l'any que ve, com una data per avançar cap a la III República i reivindicar l'Estat republicà com un model més democràtic i socialment més igualitari que el monàrquic. Per a Grosske «els aniversaris de la República representen una data emblemàtica, en la qual els ciutadans de l'Estat espanyol varen deixar de ser súbdits». Per això, considerà que «és important dedicar un record per honorar la memòria dels homes i dones que ens van precedir en aquest compromís per la llibertat».

Catalina Cirer qualificà d'«inconstitucional i greu» el desplegament de la bandera perquè, segons afirmà, «ha exhibit una bandera que no és constitucional en un lloc públic de caràcter institucional». Cirer manifestà que probablement demanarà als serveis jurídics que analitzin si s'ha produït alguna il·legalitat i si s'han de prendre mesures contra els regidors d'EU-EV. Segons Cirer, amb aquest acte Grosske «es desqualifica ell mateix» i considerà que el regidor s'hauria de demanar a quina cosa condueix aquests tipus d'actuacions. Tot i que Cirer no es declarà sorpresa, ja que el desplegament de les banderes «va molt en la línia de les actuacions de Grosske», digué que és «impensable en una persona amb dos dits de seny i un mínim de vergonya».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris