nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Surt a concurs el projecte del metro

El Govern obre la convocatòria per a la primera línia de Palma amb un pressupost de 119 milions


El Govern va treure ahir a concurs la construcció de la primera línia metropolitana de Palma, que enllaçarà la plaça d'Espanya amb la Universitat de les Illes Balears. El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publicava ahir la convocatòria del concurs d'obres, per un import global de 119,98 milions d'euros.

La convocatòria s'ha realitzat en tres fases independents, a fi que l'empresa o empreses adjudicatàries puguin començar les obres de manera simultània en els tres punts, fet que agilitarà el desenvolupament del projecte, segons asseguraren ahir fonts de la Conselleria d'Obres Públiques. L'actuació començarà a Son Oliva, però empalmarà després amb el soterrament del tren fins a la plaça d'Espanya.

La primera fase comprèn el tram de Son Oliva fins a la via Asima, al Polígon Son Castelló. Aquest recorregut comptarà amb l'estació prevista a la carretera de Bunyola. El preu base de licitació d'aquesta fase és de 35,5 milions d'euros. La segona fase de les obres comprèn el tram que discorre per la via Asima, del Polígon, zona en la qual està prevista la construcció de tres estacions: les d'Asima, Son Castelló i Camí dels Reis. Es tracta del tram més car de tots ja que parteix amb un pressupost base de licitació de 49,02 milions d'euros.

La tercera fase arrenca a la zona del Polígon i arriba fins a la Universitat. En aquesta zona el tren surt de nou a la superfície i continua fins a arribar a la UIB, on torna a quedar soterrat. S'inclou la construcció de dues estacions, una a Son Sardina i l'altra a la Universitat, i el preu de sortida d'aquest tram és de 35,4 milions d'euros.

La suma del cost dels tres trams dóna el pressupost global de 119,98 milions d'euros. El termini de licitació per a totes les fases serà de 18 mesos, des del moment en el qual s'adjudiquin les obres. Segons els terminis establerts per Serveis Ferroviaris de Mallorca, les empreses interessades en la construcció de la línia metropolitana podran presentar els seus projectes abans del 30 de maig. Aquell mateix dia s'obriran les ofertes a fi que les obres puguin començar d'immediat.

La consellera d'Obres Públiques preveu que les obres podrien iniciar-se entre els mesos de juny i juliol fet que significa que, si es compleixen els terminis, el metro començarà a rodar entre desembre de 2006 i gener de 2007. La convocatòria del concurs per a la realització de les obres fou aprovada pel Consell d'Administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca el passat 14 de març. El concurs ha de publicar-se al Butlletí Oficial de les Illes Balears i el Butlletí Oficial de les Comunitats Europees.

D'altra banda, el Govern balear preveu la construccio d'altres tres línies mes de metro a Palma, si bé estan plantejades a més llarg termini. Una d'elles seria arribar fins a Son Ferriol, l'altra connectaria la plaça d'Espanya amb la zona del Moll Vell a través de l'antic túnel de transport de mercaderies i la tercera enllaçaria el camí dels Reis amb els voltants de Son Moix. A més l'Executiu preveu un tramvia per a la badia de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris