algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

L'esfondrament d'un edifici obliga la Sala a inspeccionar-ne els antics

Un estudi quantificarà els immobles del centre que amenacen ruïna


El darrer esfondrament d'un immoble en estat ruïnós en el carrer d'en Joan Prohens, que limita amb la cèntrica plaça de la Rectoria de Manacor, evidencia un cop més la degradació i el mal estat que pateixen un bon nombre d'edificis i antigues construccions del centre històric de Manacor. El departament d'Urbanisme de l'Ajuntament estima que un de cada cinc habitatges del centre presenta alguna deficiència. Molts d'aquests edificis estan deshabitats. Per tot plegat, la Sala ha anunciat que exercirà un control sobre aquests immobles per evitar possibles danys personals i garantir la seguretat ciutadana.

Tot i que són els mateixos propietaris dels immobles els que han de vetllar pel manteniment d'aquest conjunt de vells edificis, darrerament l'Ajuntament s'ha vist obligat a intervenir. El darrer cas d'esfondrament, que succeí el passat diumenge, ha fet que la Sala ordenàs a la propietat l'enderrocament total de l'edifici.

«Aquesta setmana hem decretat la ruïna imminent de l'immoble del carrer d'en Joan Prohens i s'enviarà l'orde de demolició al propietari», va explicar la delegada d'Obres a l'Ajuntament, Isabel Febrer, que va expressar la «nostra voluntat d'inspeccionar els edificis que tinguin una antiguitat superior d'entre els 20 i 25 anys». Ara, el departament d'Urbanisme exercirà un control i un seguiment sobre l'estat de tots aquests habitatges.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris