muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Els sindicats amenacen d'aturar els aeroports el pròxim 29 d'abril

Els treballadors del «handling» mantenen trencades les negociacions del seu conveni

100258

Els sindicats tenen el suport dels representants dels empleats de totes les empreses de handling per a les mobilitzacions.

T.A.

Els treballadors de les empreses de handling -aquelles que presten serveis d'assistència als avions com neteja, combustible o equipatges- anunciaren ahir que paralitzaran l'activitat en tots els aeroports el dia 29 d'abril, si no s'arriba a un acord amb Madrid per establir un conveni regulador del sector.

Avui, representants d'UGT i de CCOO es reuneixen amb Foment per tractar de desbloquejar la situació abans de posar en marxa les mobilitzacions. En concret, reivindiquen un conveni que vertebri i reguli les condicions dels treballadors amb uns mínims de qualitat.

Pedro Berruezo, secretari general de la Federació de Transports, afirmà que, des de la liberalització dehandling als aeroports, els treballadors han vist empitjorar les seves condicions salarials i laborals. Explicà que la majoria de contractes als aeroports illencs no són indefinits i «davant la precarietat, molts de treballadors s'han vists obligats a fer feina per a diferents empreses de handling, per completar així els seus sous». Berruezo declarà que la feina s'ha hagut de repartir entre més empreses i que els preus dels serveis s'han reduït a costa dels treballadors.

Per la seva banda, el responsable del sector aeri a les Balears d'UGT, Llorenç Dols, volgué deixar clar que «la lluita no és contra cap aerolínia, sinó contra l'Administració, que és l'encarregada de regular a través de Foment i d'AENA». A més, explicà que no estan en contra de la liberalització, ni de més concessions als aeroports, sinó de la qualitat de la feina. Afegí que els sindicats no poden permetre que l'estat destrueixi ocupació i que la poca existent sigui de mala qualitat. D'altra banda, reivindicà que «treballar a l'aeroport ha de ser una professió, perquè moltes funcions són d'especialistes».

Si es dugués a terme l'aturada del dia 29, afectaria més de 5.000 treballadors dels aeroports de les Illes, i devers 25.000 en tot l'Estat. Dols fou contundent i declarà que, si fos així, aquell dia «no volarien ni les mosques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris