algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Madrid vol pujar les tarifes dels vols interilles sense el Govern

El departament d'Àlvarez proposa canviar la declaració de servei públic

J.M./N.D. Palma.
El Ministeri de Foment ha proposat una modificació de la declaració de servei públic aeri interilles que estipula que l'augment de l'IPC als bitllets aeris es realitzi automàticament a través de la Direcció General d'Aviació Civil, un tràmit que es farà sense el vistiplau de la matexa ministra i del Govern.

Aquest increment de l'IPC s'aplicaria automàticament el gener i per a això s'aplicaria la inflació del mes de desembre, que sempre és la més alta de l'any. La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, criticà la proposta del Ministeri de Foment, anuncià que el Govern presentarà al·legacions, i va dir que «preferim l'actual declaració de servei públic».

El Govern esperava cita amb el Ministeri de Foment per millorar l'actual declaració de servei públic amb una reducció de tarifa, però la resposta del departament de la ministra Magdalena Àlvarez ha estat molt diferent. De manera unilateral es vol modificar la declaració i no es preveu una disminució de tarifes. Molt al contrari, els preus dels vols interilles augmentaran cada any de forma automàtica el gener en funció de l'IPC. La proposta de Foment podria ser duta de forma urgent al Consell de Ministres, segons Cabrer. Foment ha al·legat que «és necessari establir un procediment àgil, que permeti l'actualització de les tarifes establertes per a les obligacions de servei públic en rutes aèries entre Balears».

El Govern es demana quin interès té l'Estat a dur a terme aquesta qüestió de manera tan urgent en lloc de negociar una millora de la declaració de servei públic. En l'actualitat, el Govern forma part d'una comissió mixta en la qual es debaten les propostes d'Air Nostrum per augmentar les tarifes, però l'agost aquest procediment no es va utilitzar en una de les pujades de preus. Foment va demanar disculpes per no haver tingut en compte l'opinió del Govern, però les tarifes d'Air Nostrum augmentaren.

Aquesta proposta de Foment es produeix dies després que Air Nostrum tornàs a sol·licitar un increment de les tarifes dels vols interilles d'un 3 per cent. En aquella ocasió la mateixa Cabrer demanà al departament d'Àlvarez que escoltàs el Govern i que no acceptàs la proposta de la companyia aèria. L'Executiu entén ara que la iniciativa de Foment «no té en compte els ciutadans de les Balears».

A partir d'ara, els serveis jurídics del Govern començaran a preparar les al·legacions en contra d'aquesta pujada automàtica de tarifes i la Mesa del Transport Aeri ha convocat una reunió el 20 d'abril per reunir representants socials i experts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris