algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El PSIB anirà amb Matas a demanar doblers a ZP si opta per Son Dureta

Els socialistes inicien una campanya per l'anterior projecte hospitalari

Els socialistes acompanyaran el president del Govern, Jaume Matas, a cercar finançament de Madrid, si descarta la construcció del nou hospital a Son Espases i recupera el projecte de Son Dureta. Així ho manifestà ahir la portaveu del PSIB, Francina Armengol, però no va poder garantir finançament estatal. En tot cas, recordà que tampoc es preveia quan el Govern d'Aznar transferí la Sanitat i que Matas tampoc el demanà quan decidí canviar d'ubicació.

Acompanyada pel secretari de Salut del PSIB, Vicens Thomàs, la dirigent socialista presentà una campanya de defensa del projecte de Son Dureta, que comportarà la tramitació de mocions als ajuntaments de Mallorca i la celebració de xerrades informatives. Segons el principal partit de l'oposició, el projecte de Son Dureta no és de reforma sinó de construcció, en el mateix emplaçament, d'un nou hospital «per al segle XXI», «millor», més «respectuós amb el medi ambient», «consensuat», més «barat» i amb una execució més ràpida que el de Son Espases.

D'aquesta manera, el PSIB donarà suport al Govern si opta per un projecte més «racional» que el de Son Espases perquè, segons Armengol, és una «incongruència» demanar recursos a Madrid i rebutjar un projecte que suposaria, almenys, un estalvi de 131 milions d'euros. El PSIB manté que mentre Son Dureta costava 109 milions, Son Espases en val 240, i a més ja s'han pagat 18 milions en indemnitzacions, s'invertiran 18 milions més a l'actual hospital i el solar de Son Espases ja n'ha costat set.

A més, recordaren que si el Govern no hagués optat per canviar la ubicació de l'hospital, ja faria un any i mig que s'haurien iniciat les obres i estaria a punt de finalitzar-se la primera fase. El projecte inicial, que tenia el consens de tots els partits, dels dos governs i de tècnics i professionals, havia d'estar acabat l'any 2010.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris