nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

SATSE comença una campanya contra les agressions als infermers

Reclamen més seguretat en els centres de salut i els hospitals

El sindicat d'Infermeria (SATSE) ha presentat una campanya de concienciació contra les agressions a professionals del sector sanitari.

Segons la secretària autonòmica de SATSE, Dolores Calderon, «la campanya va dirigida a usuaris, professionals, delegats sindicals i responsables de les administracions. Exigim a les autoritats ciutadanes que facin una implicació efectiva per combatre aquesta situació, que de cada vegada va a més» Segons diferents enquestes realitzades pel sindicat entre el 2004 i 2005 entre professionals d'infermeia de tot l'Estat, 8 de cada 10 membres d'aquest col·lectiu han estat agredits, verbal o físicament, en els seus centres de feina.

Calderon afirmà que «aquestes dades són totalment extrapolables a la nostra comunitat, però molts de professionals no realitzen cap denúncia del tema perquè no saben on recórrer quan són agredits. A més, molts d'infermers han arribat a considerar que les agressions són una cosa que han d'assumir com una part més de la seva feina».

El sindicat assegura que encara que l'Administració no hagi pres cap mesura per poder frenar la situació «ja hem iniciat converses amb els responsables de l'Ib-Salut per realitzar un protocol d'actuacions que es posarà en marxa quan un professional sanitari pateixi algun tipus de violència en el seu lloc de feina».

El delegat de prevenció de risc laborals de SATSE, Juan Jesús Fernandez, explicà que «el sector no se sent protegit per l'Administració. Les agressions augmenten i a Son Dureta han reduït el nombre de guardes de seguretat i l'han substituït per personal del centre».

El sindicalistes recordaren que hi ha centres de salut, considerats com a d'alt risc, com el de Son Gotleu, Escola Graduada, en els quals, en alguns casos concrets, la policia ha hagut d'acompanyar els metges als domicilis per poder garantir la seva seguretat, encara que recordaren que «el violent té un perfil, no una condició social».

SATSE opina que al sistema sanitari hi ha molts de problemes, com la massificació dels centres o les llistes d'espera, però recorden que el personal no és el responsable, per la qual cosa demanen que no descarreguin el malestar en ells, ja que l'agressió no es la solució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris