algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Rebuig frontal a Balears als pisos de només trenta metres

Polítics, arquitectes, promotors i representants juvenils es mostren en contra de la iniciativa

M.QUES/G.MAS.Palma.
L'anunci de la ministra d'Habitatge, Maria Antonia Trujillo, dilluns passat a Barcelona, sobre el projecte de construir habitatges de 30 metres quadrats també ha aixecat polseguera a les Balears.

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, ja deixà clar dimarts que l'habitabilitat mínima dels habitatges protegits a Balears és de 60 metres quadrats, cosa que és «incompatible» amb la idea del Ministeri de modificar la normativa per rebaixar les dimensions a 30 metres quadrats. Des del seu punt de vista, oferir habitatges de 25 o 30 metres quadrats «va en detriment» de la qualitat de vida a la qual aspiren els ciutadans, per la qual cosa la Conselleria propugna la recerca d'«altres solucions» que no impliquin uns «mínims tan mínims».

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, afirmà que «la ministra no es ningú per dir als mallorquins com han de fer les cases» i coincidí a dir que pisos de 30 metres no solucionaran la manca d'habitatges.

El regidor d'Habitatge de Cort, José Manuel Sierra, afirmà que la mesura no resol el problema dels joves a l'hora d'accedir al mercat d'habitatges, especialment perquè quan tenguin família hauran d'abandonar el pis. «La gent -afirmà el regidor- no compra una casa si sap que ha de deixar-la al cap de dos anys. Amb el seu anunci, la ministra just generà expectatives de màrqueting, perquè en realitat són les comunitats autònomes les que tenen la darrera paraula a l'hora de regular el sector». Finalment, s'interrogà sobre si la ministra Maria Antonia Trujillo seria capaç de viure en aquests «minipisos» i apuntà que «cada cop que obre la boca crea polèmiques innecessàries».

El president de l'associació de Promotors de Balears, Biel Oliver, assegurarà que «aquesta mesura no solucionarà el problema general de la manca d'habitatge que tenim a Balears» i recordà que «els planejaments urbanístics de la comunitat prohibeixen fer habitatges tan petits, però les lleis es poden canviar».

El president dels promotors, tan sols veu possible que «aquests tipus d'habitatge es destinassin a uns col·lectius molt específics, com estudiants, per col·legis major o per persones grans que tinguessin zones de serveis comuns, però això no solucionarà el problema d'habitatge».

Per la seva part, el director de l'Associació de Constructors de Balears, Manuel Gómez, assenyalà que la mesura «comporta dificultats», com la descentralització autonòmica de les competències, però que són «esmenables». Això no obstant, va advertir que habitatges d'aquesta mida tenen repercussió als costs d'execució, que augmenten perquè s'incrementen els serveis. Així mateix, mostrà els seus dubtes sobre la viabilitat de la iniciativa a Balears, on «fins fa poc vivíem en cases de més de cent metres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris