algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

«Suficient per viurer-hi tot sol, però impossible per a una parella»

Francisco Ramírez viu des de fa tres anys en un estudi de 30 metres

Francisco Ramírez, un jove treballador, sap perfectament què és viure en un espai reduït, ja que fa quasi tres anys que va comprar un estudi, d'uns 30 i pocs metres, als Pulmans de Cala Major, on viu ell tot sol.

«Per mi està molt bé, però perquè visc sol, ja que per a dues persones això seria massa petit, no podríem tenir el nostre espai i jo crec que és necessari» assegurà Ramírez. Una sala, en la qual hi té integrada la cuina, el menjador i l'habitació, amb una petita cambra de bany i un petit balcó és una bona descripció que Francisco fa de la seva casa, ja que «consider que tenc totes les meves necessitats cobertes i no m'hi falta de res».

Aquest jove explicà que un dels secrets per aprendre a viure en un espai tan petit és sense cap dubte l'ordre, «has de tenir molta organització perquè, sinó, tu mateix et comences a angoixar. No hi ha molt d'espai i el que hi ha està perfectament delimitat per coses bàsiques, així que no pots tenir molts de trastos pel mig i la neteja és més important que en altres cases més grans».

Ramírez reconegué que ell està content amb la seva casa, però també hi veu inconvenients, «sobretot a l'hora de tenir convidats, fer un sopar amb els amics, o alguna celebració, és pràcticament impossible, per la manca d'espai». Encara que el tema de les visites ja està solucionat, «tinc un sofà llit i quan algun amic o la família ve de fora a veure'm tenen el seu lloc, però només per pocs dies perquè tenim poc lloc i pot arribar a ser molt complicat i molest per a tots». Un altre inconvenient que Francisco troba al seu estudi és que «amb el poc espai de què disposa és gairebé impossible tenir algun tipus de mascota».

En resum, Francisco Ramírez és un reflex d'un jove d'avui dia que vol comprar una casa i que quasi sempre els seus estalvis tan sols arriben per comprar un estudi o un apartament petit, en el qual ell, tanmateix, se sent «a casa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris