nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El projecte del palau de congressos es donarà a conèixer dins el juny

Una trentena de propostes competeixen per assolir l'adjudicació

G. MAS. Palma.
El projecte per al palau de congressos de Palma, que s'ubicarà a la façana marítima en els solars de Gesa, es donarà a conèixer el mes de juny d'enguany.

Així ho manifestà ahir el tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, el qual informà que a la primera convocatòria del concurs per a la construcció del recinte s'hi han presentat 157 projectes, dels quals només 30 competiran per l'adjudicació definitiva de l'obra.

Val a dir que s'ha de tenir esment de la participació de sis arquitectes de renom que optaran amb els dos finalistes, dels trenta que s'han inscrit, a dissenyar el futur palau de congressos. Per als dies 21 i 22 d'abril, s'ha previst una reunió del jurat, compost per 13 persones entre les quals hi figuren arquitectes i membres de les institucions implicades en la iniciativa, i dels diferents partits polítics.

El 2 de maig serà el dia que es coneixeran les dues propostes guanyadores que passaran a la fase final del concurs, de manera conjunta amb els treballs que lliuraran els sis arquitectes convidats per al disseny d'aquest recinte. El juny serà el mes que se sabrà quin és l'avantprojecte guanyador. El dia 2, el jurat es reunirà per mostrar les vuit maquetes que s'exposaran en públic a la planta baixa de l'ajuntament de Palma.

Després s'habilitarà un termini d'entre vuit i nou mesos perquè l'avantprojecte compleixi tots els requisits de les bases per a la seva concreció i es pugui convertir, d'aquesta manera, en la proposta definitiva per al futur palau de congressos de Palma.

Així, no es coneixeran els dissenys que opten al concurs per salvaguardar la llibertat del jurat i perquè no es vegi condicionat. Una vegada que s'hagi decidit el pla guanyador, s'obrirà un termini per a la presentació d'al·legacions. Per tot plegat, es preveu que l'estiu del 2006 el projecte definitiu per a la construcció d'aquest equipament es pugui presentar de manera oficial.

Marilena Jover, gerent del futur palau de congressos, manifestà que aquest concurs ha estat un «èxit» de convocatòria, amb 157 propostes registrades, i que a més s'ha obert a l'estranger. Així mateix, valorà de manera molt positiva la participació dels sis arquitectes de prestigi convidats.

D'aquesta manera, el camí del futur palau de congressos es comença a aclarir. Dos terminis en marcaran el ritme: d'una banda, a final de juny es donarà a conèixer l'avantprojecte vencedor, que rebrà l'adjudicació de l'obra i després, ja l'estiu de l'any que ve, es mostrarà el disseny definitiu de l'obra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris