algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Els alpinistes mallorquins arriben al camp base de l'Everest

El grup d'escaladors mallorquins començarà en dos dies a pujar la muntanya

87012

El nostre company Joan Carles Palos a les rodalies del camp base de l'Everest, des d'on informarà de l'atac al cim per part del grup de mallorquins. Ara comença la fase més difícil de l'aventura de Jopela i els seus companys..

Jopela, Oli i «els dos Tolos» (Quetglas i Calafat) ja es troben en el camp base de l'Everest, a 5.364 metres sobre el nivell de la mar.

El grup d'expedicionaris mallorquins començarà en dos dies l'ascens a la muntanya. El primer gran esglaó a superar serà la cascada de gel del Khumbu, nou metres de desnivell fins al Camp I, en el qual s'hauran d'enfrentar a les fondes esquerdes i als amenaçadors seracs d'un laberint de cordes fixes i escales d'alumini força perillós.

Però l'hora de la veritat arribarà el cap de setmana. Mentrestant l'equip d'escaladors ha començat avui a prendre posicions en un entorn competitiu i massificat, on nombroses expedicions es preparen per arribar al cim -com la nostra- devers la segona quincena de maig. De fet, ens han arribat notícies que l'escalador aragonès Carlos Pauner es prepara ja per escalar l'Everest en solitari i sense oxigen. Ahir l'expedició «Mallorca a dalt de tot. Everest 2005» passà la nit a Gorak Shep (5.147 m.), un petit llogaret a una hora i mitja de camí del camp base.

D'aquesta manera es completa el període d'aclimatació, el qual han superat satisfactòriament. La jornada serví, entre altres coses, per anar encalantit motors i arribar al cim del Kala Pathar, una petita muntanya de 5.530 metres d'alçada, que té una vista excel·lent de la glacera del Khumbu.

A més, des d'aquí, s'obté la visió més pròxima i espectacular de l'Everest, amb la seva piràmide de pedra negra estriada i de gel resplandent. En aquests moments, els ànims del grup assoliren el punt més àlgid del trèkking de vuit dies que els ha duit fins aquí. Lluny romanen moltes de les preocupacions que han assetjat aquesta empresa.

D'altra banda, els expedicionaris atengueren ahir les necessitats informatives de «Directo Esport». El programa d'Ultima Hora Punto Ràdio entrevistà durant una llarga estona els escaladors en una de les primeres connexions en directe des del camp base de l'Everest que es faran durant el pròxim mes i mig.

Pel que fa a l'estat físic dels membres de l'expedició mallorquina a l'Everest, convé destacar que Jopela patí ahir una lleugera contractura al coll que potser retardi la seva incorporació al grup d'atac al cim. La resta de l'equip es troba bé, tot i que ha començat a donar símptomes de cansament, a causa del llarg recorregut fins al camp base. Tanmateix, les ganes d'arribar al cim i de dur Mallorca a dalt de tot estan presents, i això és el que importa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris