algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El centre esportiu amaga una gran superfície comercial de 9.000 metres

La viabilitat econòmica del projecte passa per crear un hiper o aportar més fons públics

103782

Imatge dels terrenys del Pla de ses Penyes Roges i el sementer de Son Flor.

Representants de l'Ajuntament de Calvià han viatjat fins a França on han mantingut contactes amb directius de l'empresa Decathlon. En el cas que el Consorci decidís reduir l'espai de la superfície comercial, l'aportació de l'Administració Pública es veuria incrementada.

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) del 26 de juny de 2004 no ho deia. Però el projecte presentat fa un mes per l'empresa constructora Dragados i el Consorci compost per S'Institut, Govern i Ajuntament de Calvià per construir un centre de tecnificació esportiva, sens dubte, al sementer de Son Flor i el Pla de Ses Penyes Rotjes, amaga la creació d'una superfície comercial de 9.000 metres quadrats en els terreny rústics propietat de la família Nigorra.

Tot i que encara està per definir quina empresa es farà càrrec de l'explotació del gran centre comercial, aquest diari ha pogut saber que els directors generals del Consistori calvianer Antoni Rami i Joaquín Legaza han viatjat en els darrers mesos fins a França on s'han reunit amb representants de Decathlon: l'empresa gal·la d'estris per a la pràctica de l'esport.

Això no obstant, les negociacions amb Decathlon sembla que de moment han quedat encallades en la llei autonòmica de grans superfícies comercials que només permet la construcció d'hipermercats de fins a 800 metres quadrats.

Encara que el Consorci Centre de Tecnificació Esportiva està enllestint el plec de condiciones per concórrer al concurs per a l'execució del projecte, i per tant es desconeix la distribució final de la nau de 9.000 metres quadrats que el projecte de Dragados preveu com a recinte destinat a l'emplaçament d'una o diverses botigues, l'activitat comercial del qual sigui la venda de productes esportius.

El que sí sembla estar mitjanament clar és que la viabilitat econòmica del centre de tecnificació esportiva passa per construir al seu interior una gran superfície comercial. I és que segons fonts de tota solvència, en el cas de no destinar 9.000 metres quadrats a l'activitat comercial o reduir l'esmentada superfície, l'aportació de les administracions públiques al projecte haurien de veure's incrementades de manera considerable.

S'ha de recordar que, tal com va publicar ahir Diari de Balears, el pla de viabilitat per a la materialització del futur centre de tecnificació esportivaa estipula que l'erari públic haurà de sufragar el 39 per cent (36 milions d'euros) d'un projecte el cost final del qual es preveu que ascendeixi fins als 92 milions d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris