cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Pares i mestres fan un front comú per acabar amb la massificació

Les escoles de Manacor i d'Inca pateixen unes ràtios molt elevades

C.V. /LL.P. Manacor/Inca.
La massificació que pateixen les aules als centres educatius de Manacor i d'Inca és una problemàtica que no deixa indiferents ni professors ni pares d'alumnes. Ambdós col·lectius reclamen solucions urgents, i sobretot en vistes al proper curs, per acabar amb ràtios elevadíssimes, molt superiors a les que marca la llei.

A Manacor no s'ha construït cap nou centre escolar d'ençà de fa més de 12 anys. El nombre d'alumnes per aula a la majoria de les escoles ja se situa al voltant dels 30 infants. Unes ràtios tan elevades, que s'han hagut de desdoblar cursos a escoles que inicialment estaven projectades com a d'una sola línia i triplicar cursos a centres que eren de dues línies. La massificació a les aules de les escoles manacorines ha estat confirmada per directors, però també per pares i mares d'alumnes, que han traslladat la seva indignació a l'Ajuntament i a la Conselleria d'Educació. Professors i pares d'alumnes impulsen un front comú per exigir el final de la massificació a les aules.

El president de la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Mallorca, Fernando Martín, considera que la situació és tan crítica que s'han de prendre ja mesures per al proper curs. Posa com a exemple que a Inca s'ha anunciat la construcció d'un nou centre i el desdoblament d'aules al col·legi públic Ponent. «Aquestes actuacions estan bé però no estaran llestes com a mínim fins d'aquí a un any i mig. Jo em deman què pensen fer el proper curs si la situació d'enguany ja és molt greu», afirma.

Des de les direccions dels col·legis públics d'Inca es confirmà ahir que les ràtios ja se situen al voltant dels 30 alumnes, «perjudicant la qualitat de l'ensenyança», i que veuen amb preocupació la situació pel proper curs.

«Es tracta d'una situació generalitzada a les escoles públiques i concertades d'Inca. S'intenten repartir entre tots els alumnes que s'incorporen durant el curs, però es tracta d'un degoteig constant pel qual no veim que se cerquin solucions urgents», apuntà la directora de Llevant, Margalida Rosselló.

Les associacions de pares i mares de les escoles manacorines ja s'han començat a mobilitzar contra una situació que consideren «insuportable». Han adreçat comunicats a l'Ajuntament i a la Conselleria exigint que es «construeixi un nou centre d'infantil i de primària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris