algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Fins a 25 parelles lingüístiques s'ajunten en un pla pioner sobre la normalització al nucli

«Voluntaris per la llengua», basat en un programa de la Generalitat, ha tingut una gran acollida

Fins a 25 parelles lingüístiques catalanoparlants i castellanoparlants s'ajuntaran per intercanviar experiències, cultura i aficions sota el denominador comú de la llengua. Aquesta iniciativa pionera, impulsada per la Sala de Capdepera amb l'objectiu de potenciar la normalització del català, ha tingut una acollida excel·lent al municipi.

El pla, que du el títol de «Voluntaris per la llengua» i es basa en un programa de la Generalitat, es presenta dissabte. En la seva majoria, els no catalanoparlants són alemanys i equatorians que acaben d'arribar. L'acte tindrà lloc al pati de la biblioteca de Capdepera a partir de les 18.30 hores i consistirà en la presentació del projecte, amb la coneixença i la tria de voluntaris. Així mateix, s'ha organitzat una exposició amb material d'autoaprenentatge.

Fa unes setmanes es creà una borsa de voluntaris. Es fan parelles d'un catalanoparlant amb un no catalanoparlant per desmitificar pors escèniques a l'hora de parlar una llengua que no és l'habitual, amb vista a oferir un espai d'integració cultural on «tu m'ensenyes això i jo t'enseny això altre». Es tracta de donar un enfocament comunicatiu a l'aprenentatge del català, amb espais reals al carrer en què l'alumne es pugui sentir immers en el medi on viu, espais en què es vegi en la necessitat d'usar el català en diferents contextos.

El departament d'Assessorament Lingüístic de l'Ajuntament ha editat unes fitxes de suport amb caire orientatiu. La tasca de voluntariat dura 10 hores i també s'hi ha implicat l'Institut. Així, s'ha preparat una primera sessió per rompre el gel, una sessió perquè els voluntairs es coneguin entre ells i comentin què esperen l'un de l'altre i les necessitats lingüístiques. Les sessions no són simples classes de català, sinó de reforç de conversa, ja que s'hi pot parlar de qualsevol tema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris