nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Sebastià Pol és traslladat a una presó de la Península per raons de seguretat

«El sàdic de l'ascensor» va ser jutjat fa dues setmanes acusat de 15 agressions sexuals

85864

Una recent imatge de Sebastià Pol sortint de l'Audiència Provincial.

Sebastià Pol, «el sàdic de l'ascensor», ha estat traslladat del centre penitenciari de Palma on estava ingressat a una presó de la Península per raons de seguretat, segons informà un alt comandament de la Guàrdia Civil.

El pres sortí de Palma el passat dimarts custodiat per la Benemèrita. Sebastià Pol era a la presó de Palma dins d'un programa de protecció. L'home fou jutjat fa dues setmanes a l'Audiència Provincial de Palma acusat de 15 delictes d'agressions sexuals, 14 d'ells a menors d'edat.

Precisament al llarg del judici Pol ja va comentar que les seves experiències a la presó havien estat traumàtiques, especialment en Herrera de la Mancha (Ciudad Real). En la seva declaració, Pol arribà a assegurar entre sanglots que en aquest centre penitenciari havia estat sotmès a abusos per part d'altres interns, per la qual cosa demanà al tribunal no tornar a aquest mateix centre i ingressar en alguna presó de Catalunya.

La seva petició es deu a l'existència d'un codi intern entre els presos, que solen tenir un tracte molt menyspreador cap els delinqüents que cometen aquest tipus de delictes sexuals sobre joves i adolescents. La sol·licitud de Pol de no ingressar de nou en Herrera també la realitzà a través d'una carta que publicà aquest diari en recents dates, i en la qual explicava diversos episodis de la seva vida des de la seva infantesa fins a l'actualitat. En l'epíleg de la carta, Pol demanava de no tornar a aquesta presó. A aquesta petició es va unir el seu advocat, qui arribà a dir al final del judici que si Pol tornava a Herrera de la Mancha «seria home mort».

El judici contra Sebastià Pol despertà l'atenció de nombrosos mitjans de comunicació ja que l'acusat sol·licità sotmetre's a la castració química per no reincidir, sent el segon cas a Espanya en què es plantejava aquesta possibilitat després d'Ismael Vázquez.

Aquesta petició suposaria l'administració d'uns fàrmacs que inhibeixen el desig sexual de qui els pren. Pol, que ja va ser condemnat a 69 anys de presó per altres 26 delictes d'agressions, ja fou sotmès a aquest tipus de medicació, experimentant una moderada millora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris