nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Antich: «L'actitud de Matas posa en perill el nou conveni de carreteres»

Sosté que si el Govern pledeja amb Foment no haurà acord ni doblers

«L'actitud del president Matas està posant en perill el nou conveni de carreteres proposat per Foment». Així de clar es va expressar ahir el diputat i secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich. I és que el líder socialista està convençut que si el Govern balear persisteix en la seva idea de reclamar davant els tribunals les partides dels anteriors acords d'infraestructures viàries, resolts unilateralment pel Ministeri, «serà molt difícil assolir un nou acord i, per tant, que arribin doblers de Madrid».

Segons Antich, l'Executiu autonòmic «no es pren seriosament la proposta de Foment», que ha posat damunt la taula 569 milions d'euros fins al 2020 per construir noves carreteres a l'Arxipèlag i millorar les existents. En aquest sentit, considera una «manca de respecte» el fet que Matas reclami l'esmentada quantitat i, a més, els 241 milions prevists als convenis rubricats en el seu dia per la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, i l'exministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos.

El diputat, que ahir visità els seus excompanys de grup al Parlament balear, també recordà que «en aquests moments no hi ha cap conveni, cosa que hauria de conduir el Govern balear a la prudència i a no posar més entrebancs en les relacions amb Madrid, que ja estan bastant deteriorades per culpa de Cabrer». Respecte a la proposta recentment presentada per la vicepresidenta Rosa Estaràs, que vol atorgar tot el protagonisme als consells pel que fa a la negociació i execució de futures carreteres, Antich recordà que «els socialistes sempre hem volgut que les institucions insulars s'impliquin en les converses amb Madrid». De totes maneres, va advertir que el Govern «no pot traspassar als altres els conflictes que ell genera». En aquest sentit reiterà que «si vol facilitar les coses als consells ha de renunciar a recórrer els anteriors convenis».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris