algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

La Cambra de Comerç vol participar en la gestió de l'aeroport de Palma

Proposa un model de titularitat pública i comercialització privada

La Cambra de Comerç ha presentat una proposta per a la gestió de l'aeroport de Palma en què es preveu la seva participació dins la comercialització d'alguns dels serveis. Així, el model proposat mantindria la titularitat pública de l'aeroport, però la gestió privada d'algunes àrees.

Aquest nou model sorgeix després que s'hagi realitzat un estudi durant més d'un any de l'aeroport de Palma. Aquest conclou que Aena du una correcta gestió de les infraestructures, però no de la part comercial.

Miquel Lladó, president de la Cambra de Comerç, explicà que en la nova gestió hi hauria una junta d'accionistes, pública, i un consell d'administració. Aquest darrer no estaria compost per representants polítics, sinó per persones expertes en la gestió d'infraestructures o de rellevància econòmica en el seu sector d'activitat. D'aquesta manera, comentà, «es potenciaria l'eficàcia i l'eficiència en el funcionament de l'aeroport». Les seves funcions serien l'aprovació de plans estratègics, dels pressuposts i dels plans d'actuació anuals. Malgrat que es deixaria la part comercial en mans d'empresaris, es preveu la creació d'un ens regulador perquè les polítiques no fossin diferents entre uns aeroports i els altres. S'advoca per la descentralització de la gestió aeroportuària, ja que d'aquesta manera cada aeroport podria adoptar les estratègies més beneficioses en cada cas.

Els serveis de navegació aèria, com les torres de control, es deixarien en mans de l'Administració central, que passaria factura a l'aeroport. Lladó destacà la importància dels aeroports dins la promoció d'un territori. Aquest paper és el que assumiria la Cambra de Comerç directament, com ja es fa en altres països com Itàlia i França.

Hi hauria dos òrgans més, el consell consultiu, amb les entitats econòmiques i socials, que tindria la capacitat d'opinar sobre les decisions que es prenguessin; i el comitè d'usuaris, per a les línies aèries i concessionaris, que vetlaria pel compliment del servei amb la qualitat necessària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris