bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

CCOO i UGT reclamen a la patronal hotelera augments salarials del 6'5%

El conveni compensaria així la pèrdua de poder adquisitiu en el sector

La petició per part dels sindicats d'una apujada salarial del 6'5% serà un dels punts calents en la negociació del pròxim conveni col·lectiu d'hostaleria per al 2005.

Tan UGT com CCOO troben necessari aquest increment per la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors, els mesos de feina dels quals s'han anat reduint fins a arribar, en alguns casos, només a sis. Consideren que la recuperació del sector, amb unes bones previsions per a la temporada actual, s'ha de veure reflectida en els sous, ja que els treballadors han anat perdent terreny en les condicions laborals, socials i de contractació.

Els sindicats UGT i CCOO han creat una plataforma conjunta per a la negociació d'aquest dotzè conveni. Ahir en lliuraren oficialment la proposta a les patronals del sector.

Antonio Copete, secretari general d'Hostaleria d'UGT, declarà que una de les reivindicacions és que el conveni tingui una durada de dos anys i després s'efectuï una nova revisió salarial. Respecte de la contractació de fixos i de fixos discontinus, es tractaria de passar del 70% actual de plantilla estable al 80. Copete afegí que és important negociar els ritmes de feina, que s'haurien de pactar entre els representants dels treballadors i l'empresa, ja que les reduccions de plantilla han provocat que els empleats hagin de suportar una càrrega de feina considerable.

Àngeles Sánchez, de CCOO, explicà que es realitza una aposta forta per afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral amb reduccions de jornada i amb l'actualització dels dies de descans, com també amb l'augment de determinats permisos.

Un altre dels aspectes en els quals s'ha treballat és la salut laboral. Així, es pretén adaptar l'acord a la Llei de prevenció de riscs laborals i obligar les empreses a facilitar i pagar la formació dels empleats per obtenir el carnet de manipulador. La proposta és crear la figura del delegat territorial sectorial en matèria de salut a la feina, com també donar protagonisme en la gestió i en el diàleg d'aquests temes a la Fundació per la Prevenció de Riscs Laborals.

Els sindicats consideren que la creació d'un fons de pensions per al sector serà un altre dels punts conflictius, però que és molt important per als treballadors, que de cada vegada més passen de fixos a fixos discontinus o a eventuals.

Carlos Sedano, representant de la patronal en la negociació, declarà que és prest per fer valoracions sobre la proposta, però avançà que la pujada del 6'5% és «despropocionada» i que hauran d'estudiar les dades en les quals s'han basat ambdues centrals. Recordà que en les negociacions del sector en l'àmbit estatal s'hi està fixant un increment entorn de l'IPC, sobre un 3%. Respecte dels fixos i dels fixos discontinus els sembla exagerat fixar la plantilla en un 80%, ja que és un 10% més del que està pactat en aquests moments. Les reunions per a la negociació del nou acord col·lectiu començaran el pròxim 29 d'abril.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris