bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Calafat deixarà de liderar Unió de Pagesos en el congrés de dissabte

Gabriel Torrens es perfila com a nou secretari general de l'entitat

J. TORRES. Palma.
Pere Calafat, fins ara secretari general d'Unió de Pagesos, deixarà el càrrec en el congrés que l'associació agrària celebrarà aquest cap de setmana a Lloseta. Gabriel Torrens, fins ara membre de la Comissió Permanent, es perfila com el seu substitut en la direcció, però la darrera paraula la tindran els afiliats que participaran en el vuitè congrés de l'entitat.

Després de tres anys en el càrrec, Calafat ha decidit no optar a la reelecció, si bé continuarà a la Comissió Permanent, el màxim òrgan de decisió entre congressos i assemblees, amb un total d'entre 16 i 20 membres. Serà aquest òrgan, que es renovarà dissabte, el que haurà d'elegir el nou secretari general de l'associació. El possible substitut, Gabriel Torrens, no amagà ahir que està a disposició de la nova direcció, però serà en el congrés quan es confirmaran les seves opcions.

Aquesta trobada d'Unió de Pagesos començarà divendres, quan es lliuraran les ponències als delegats de les agrupacions locals, que representen devers 1.100 socis. També divendres, el meteoròleg de TV3, Francesc Mauri, oferirà una conferència. No serà fins dissabte quan es debatran les propostes i s'elegirà la nova direcció.

Calafat advertí ahir que el congrés suposarà «petits canvis» respecte de les ponències i avançà que una part dels actuals membres de la Comissió Permanent repetirà. A més de les ponència política i la d'organització, es debatrà la implantació d'energies renovables com a complement de l'activitat agrícola, el problema de l'aigua i el de la contractació de mà d'obra.

Una novetat d'enguany serà l'entrega d'un guardó, el Brot d'Unió de Pagesos, per reconèixer l'aportació de persones o d'entitats a la pagesia de Mallorca. El Brot, inspirat en un ull de figuera, és obra de l'artista Horacio Sapere, que ahir justificà la seva col·laboració desinteressada amb l'entitat per una qüestió de «convicció» i perquè el món de la pagesia no es perdi. A més, és l'autor d'una sèrie de litografies que es vendran durant el congrés per recaptar fons i per autofinançar l'acte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris