nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

UGT denuncia descoordinació en el transport sanitari programat

Riart afirmà que les reclamacions dels pacients baixaren un 70%

UGT denuncià la descoordinació de la central del 061 en l'organització de les rutes per part de l'UTE que té adjudicat el transport sanitari programat a Balears, fet que ha generat, segons el sindicat, «un descontent generalitzat de tot el personal de l'empresa i endarreriments importants en els trasllats dels malalts».

El secretari general de la Federació de Transports de Balears, Pedro Berruezo, assegurà que «el contracte d'adjudicació del servei d'ambulàncies estableix que els treballadors han de seguir una formació contínua, però fa més de dos anys que no es du a terme cap curs». Berruezo assenyalà que la descoordinació actual suposa un dèficit d'entre 10 i 20 ambulàncies que es podria pal·liar amb una millor coordinació dels serveis.

Així mateix denuncià que «durant alguns trasllats col·lectius els usuaris han coincidit amb pacients amb malalties contagioses; en altres casos els conductors han de tancar amb clau les ambulàncies deixant els malalts dins en el moment que han d'acompanyar un pacient, perquè no està establerta la presència d'un altre treballador que ens acompanyi».

Pel seu costat, el responsable del transport sanitari d'UGT, Javier Marín, es queixà de la manca d'ambulàncies i de personal per fer les rutes domiciliàries, la qual cosa ha suposat que els pacients «hagin d'estar fent voltes dins els vehicles, quasi dues hores a Palma i fins a quatre a la Part Forana». Finalment, criticaren la mancança de cadires de rodes i de lliteres als hospitals, que fa que moltes vegades s'hagi d'emprar la de l'ambulància, fet que augmenta els conseqüents retards.

D'altra banda, la gerent del 061, Maria Dolors Riart, negà les denúncies del sindicat i assegurà que «no hi ha gens de descoordinació de l'UTE amb la central de serveis programats del 061. De fet, durant el 2004 es realitzaren més de 400.000 serveis i les queixes i reclamacions baixaren un 70 per cent, per la qual cosa no entenc les denúncies».

De tota manera, Riart indicà que «és l'empresa adjudicatària la que ha de complir els serveis, la que ha de vetlar perquè es realitzin els cursos de formació i la que ha d'ampliar el nombre de personal si fa falta». La gerent del 061 qualificà de «barbaritat» la denúncia que els conductors tenen l'obligació de tancar amb clau els pacients de les ambulàncies, a l'igual que negà que els malalts contagiosos viatgin en transports sanitaris col·lectius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris