muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Crítiques veïnals per les actuals obres de la urbanització de Puntiró

Determinats serveis hauran de passar per dins finques privades

G.M./J.M.A. Palma.
Les actuals obres que es duen a terme a la urbanització de Puntiró han provocat les crítiques dels veïns que viuen prop de la zona, ja que determinats serveis hauran de passar per l'interior de diverses finques privades.

El gerent d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Juan José Ferrando, explicà ahir els detalls de les obres d'urbanització que s'estan realitzant en aquests moments a Puntiró. Aquests treballs han provocat les crítiques d'una part dels veïns que viuen als voltants de la zona, ja que per poder connectar les noves línies d'alta tensió i de clavegueram que hi haurà a Puntiró amb s'Hostalot serà imprescindible que es realitzin també obres a l'interior de diverses finques privades.

Ferrando recordà que aquest tipus d'actuacions es duen a terme amb certa freqüència quan es construeix o s'amplia una urbanització. En casos com aquest, es comunica al propietari de la finca afectada amb el que es coneix com a «dret de servitud», que serà necessari perquè hi passin determinats serveis. A més, a la part dels terrenys on s'executen aquestes tasques ja no es pot conrar ni construir res en un futur. Igualment, el propietari de la finca està obligat a permetre que els operaris entrin en els seus terrenys si és necessari desenvolupar-hi una reparació.

Juan José Ferrando afirmà que «és cert que actuacions com aquestes representen i provoquen una molèstia per als ciutadans afectats, però la normativa està fixada d'aquesta manera i s'ha de respectar per tots igual, i un pic se'n beneficia un i se'n perjudica un altre indistintament».

El gerent d'Urbanisme recordà que en un principi estava previst que les aigües residuals es connectassin a una depuradora situada dins la urbanització de Puntiró. No obstant això, aquesta possibilitat quedà finalment descartada des de la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma «per raons mediambientals i també perquè haurien ocasionat molts problemes de manteniment».

En els projectes d'urbanització, segons la legislació vigent, no només es delimiten els vials que han de connectar els diferents carrers del nou nucli poblacional i les connexions que s'han d'efectuar tant pel que fa a les línies d'alta tensió i a la xarxa municipal de clavegueram. També existeix una normativa per delimitar les zones verdes i altres actuacions que es desenvolupen en superfície.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris