nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Les sancions urbanístiques de Cort han baixat un 40% en dos anys

EU-EV denuncia un ambient d'impunitat que afavoreix les infraccions

El grup municipal d'EU-EV ha denunciat que les sancions per infraccions urbanístiques imposades per l'Ajuntament de Palma han baixat un 40 per cent en dos anys. Segons aquesta coalició, a Palma hi ha poca disciplina urbanística no perquè hi hagi poques infraccions, sinó perquè «des del Consistori es propicia un clima d'impunitat per raons polítiques inconfessables de complicitat amb els infractors».

Eberhard Grosske considera que una petita infracció és la que té més possibilitats de convertir-se en multa i la gran infracció és la que té més possibilitats d'eludir l'activitat disciplinària de Cort. En comparació amb el mandat a la batlia de Joan Fageda, EU-EV destaca que amb el govern de Catalina Cirer s'ha produït un descens notable en l'activitat disciplinària de l'Ajuntament.

Les dades facilitades per la secció de Multes, dependent de la regidoria d'Hisenda, i exposades en el gràfic demostren, per Eberhard Grosske, que entre el 2002 i el 2004 s'ha registrat un descens del 40 per cent en el nombre de multes imposades.

Pel que fa a les multes cobrades, l'any 2001 es cobraren un 64,9 per cent de les sancions imposades i el 2002 un 54,8 per cent. Així, la secció de Multes cobra més o menys la meitat de les sancions imposades, fet que significa que «les infraccions més petites són les que es paguen i les més grosses les que eludeixen l'activitat sancionadora».

Grosske afegí que el cas més flagrant és la construcció d'habitatges il·legals en sòl rústic, on els expedients s'eternitzen, les sancions no arriben mai o arriben de manera simbòlica i on la llei, en definitiva, no es compleix. S'ha d'afegir que només un 20 per cent de les sancions observades pels zeladors municipals s'arriben a cobrar per l'Ajuntament. Per això, Grosske manifestà que «hi ha un ambient d'impunitat que afavoreix objectivament el creixement de les infraccions urbanístiques al terme de Palma».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris