algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Normalitata a la subhasta

Una cinta ha substituït la polèmica barrera que impedia l'accés

78160

Els peixeters acudiren ahir a la llontja després de tres setmanes d'enfrontaments.

La normalitat tornà ahir a la subhasta electrònica de peix de la llonja de Palma després de tres setmanes d'absència dels peixaters -majoristes i detallistes- amb motiu de l'enfrontament que han mantingut aquest col·lectiu i el de pescadors, que gestionen la subhasta a través de l'organització de productors Mallorca Mar.

Tal com informà aquest diari en la seva edició d'ahir, els pescadors i els peixaters han arribat a un principi d'acord en virtut del qual es concedeixen dos mesos de treva per negociar un reglament de funcionament de la llonja i la seva subhasta. Així, els peixaters han tornat a la subhasta i han retirat les seves denúncies, els pescadors han suprimit la venda al públic a la llonja mateix i s'ha substituït per una cinta la polèmica barrera que impedia l'accés dels peixaters a la zona on es prepara el gènere abans de subhastar-lo.

Tal com s'havia acordat, la cinta -una vulgar cinta de plàstic de la Policia del Port per acordonar o per precintar- es col·locà en un punt més pròxim al gènere que on es troba ubicada la barrera per assegurar així que el peix sigui visible, que era allò reclamat pels peixaters.

Els majoristes i els detallistes respectaren la cinta i des d'allà observaren el peix que es preparava per a la subhasta. Francesc Bauzà, president dels peixeters, declarà que «no és la situació ideal, no és la que més ens agradaria, però almenys es veu el peix. S'ha de tenir en compte que es tracta d'una mesura provisional mentre negociam de manera tranquil·la. Ara arriba el bon temps, i és d'esperar que els pescadors aconsegueixin més captures a un preu satisfactori per a ells. El que no es pot fer és vincular el preu a si es veu o no es veu el peix».

Bernat Bonet, president de Mallorca Mar, expressà la seva satisfacció perquè «després de tres setmanes de tensions, la normalitat ha tornat a la llonja. No hi havia gaire peix pel mal temps, però s'ha venut a bon preu. Tothom ha respectat la cinta. N'hi ha alguns que encara estan una mica enfadats però, en general, ha regnat un bon ambient durant la jornada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris