algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

El PSOE avisa que el poble haurà de pagar el 39% del centre esportiu

Les administracions hauran de desembutxacar 36 milions d'euros

P.R.Calvià.
Després de presentar les seves al·legacions contra l'estudi de viabilitat del pla de Centre de Tecnificació Esportiva que el consorci format per S'Institut, el Govern i l'Ajuntament de Calvià pretén executar als terrenys del pla de ses Penyes Roges i del sementer de Son Flo, l'Agrupació Socialista de Calvià advertí que el «sobredimensionat» projecte tindrà un cost prou alt.

I és que, segons assenyalà ahir el portaveu del PSOE de Calvià, Antoni Manchado, l'estudi estableix que les administracions públiques hauran de sufragar el 39% d'una actuació el cost de la qual puja a 92 milions de pessetes. D'aquesta manera, el Centre de Tecnificació Esportiva costarà als contribuents devers 36 milions d'euros.

Els socialistes exigiren ahir a l'equip de govern de Calretirar o redimensionar el projecte. Així mateix, Manchado assenyalà que la construcció del nou equipament no s'ajusta a l'Agenda Local 21 de Calvià, ja que vulnera la protecció del patrimoni mediambiental. A més, el portaveu del PSOE tornà a demanar ahir a l'Ajuntament de Calvià com pretén aconseguir i pagar l'aigua necessària per regar els quatre camps de futbol, el de rugbi, el de criquet i els d'entrenament de golf. Tots s'han projectat amb gespa natural.

En aquest sentit, Manchado recordà que si el batle Carlos Delgado pretén regar tanta d'herba amb aigua depurada, aquest recurs no bastarà, ja que no n'hi ha prou ni per regar els camps de golf existents al municipi.

D'altra banda, la formació socialista qualificà la política de Delgado d'«obscurantista», des del moment que ha delegat tota la gestió del projecte del Centre de Tecnificació Esportiva al consorci format per S'Institut, el Govern i l'Ajuntament. D'aquesta manera, no ha permès a la resta de forces polítiques municipals exercir-ne cap classe de supervisió.

Manchado insistí que «els veïns de Calvià perdran qualitat de vida». El portaveu socialista assegurà que la canonada que proveeix el Toro d'aigua potable s'haurà de canviar perquè ara mateix el seu cabal ja és insuficient, i que «les expectatives del projecte no justifiquen l'enorme consum de recursos que suposarà la seva posada en marxa».

Francisco Cano, edil del PSOE a Calvià, assenyalà que el Centre de Tecnificació no contribuirà a la desestacionalització de la indústria turística. Manchado rubricà la seva intervenció afirmant que es tracta d'un projecte «d'especulació pura i dura, pensat per requalificar i per vendre uns terrenys rústics», i afirmà que «els únics que hi fan negoci són els Nigorra».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris