cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Sala demana al Govern que compri un solar devora el port

La zona verda té 2.500 metres quadrats i costa devers 800.000 euros

La Junta de Districte de la Colònia de Sant Jordi demanarà al Govern de les Illes Balears que compri un solar de titularitat privada ubicat devora la platja del port. Avui horabaixa, el nou organisme de gestió de la zona costanera es reunirà al centre cívic per aprovar un punt en el qual s'insta l'Executiu Autonòmic a adquirir el solar esmentat, que té una extensió de devers 2.500 metres quadrats.

Els propietaris actuals no poden construir en aquest espai, ni destinar-lo tampoc a cap altra utilitat que no sigui la de zona verda, segons explicà el president de la Junta de Districte, Joan Bauçà (Sur Unificat). De fet, els titulars ja han sol·licitat l'expropiació forçosa dels terrenys que, en cas de confirmar-se, seria a càrrec de l'Ajuntament de ses Salines.

És per evitar aquest extrem que, des del Consistori, intentaran que el Govern balear arribi a un acord per a l'adquisició del solar. En relació amb el preu, Joan Bauçà informà que arriba gairebé a 1,2 milions d'euros. «No existeix cap altra solució que la compra d'aquesta propietat per part del Govern», manifestà el titular de la Junta de Districte.

En el cas que l'Executiu dirigit per Jaume Matas adquireixi al final aquest solar, Bauçà informà que es podria destinar a diferents usos. Una de les possibilitats que en aquests moments cobra més força és que serveixi per ampliar la platja del port, enderrocant el mur que separa l'arenal de la zona verda i posant l'arena necessària.

De la mateixa manera, existeix l'opció d'habilitar un gran espai verd ben enjardinat i dotat dels serveis mínims per integrar-los en el projecte d'embelliment de l'àrea portuària. Ara com ara, molts de visitants ocasionals utilitzen aquest solar com a lloc d'acampada durant els caps de setmana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris