nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Deu empreses estan interessades a comprar solars al nou polígon

L'Ajuntament demana al Govern que no n'endarrereixi l'execució

Ja fa dos anys i mig que l'Ajuntament de Santa Eugènia, arran de la petició formulada per alguns empresaris del poble, inicià les gestions per habilitar un polígon adaptat a les necessitats del municipi. Ara, un mes després que la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca n'aprovàs la creació, tant la Sala com els interessats demanen al Govern insular que el projecte no s'endarrereixi.

«Hi ha una desena d'empreses interessades a adquirir solars per reubicar-se, ja que el polígon oferirà connexions millors que el centre del poble. Es tracta d'una companyia d'autocars, una fusteria, un magatzem elèctric, una empresa d'arts gràfiques, una altra de productes de neteja i alguna de la construcció», declarà el batle de Santa Eugènia, Mateu Crespí (PSM).

Crespí dedicà una bona estona del darrer ple a explicar com serà aquesta zona i censurà amb duresa les crítiques del Partit Popular sobre el nou polígon, en el sentit que amaga interessos personals del batle. «Aquests terrenys els va comprar l'Institut d'Innovació Empresarial -IDI- a preu de sòl rústic i, per tant, no hi ha cap guany sinó més aviat el contrari. Aquesta circumstància permetrà que el preu dels solars sigui relativament baix», explicà.

El polígon de Santa Eugènia tindrà una superfície de 28.000 metres quadrats i s'ubicarà a 100 metres del poble, just davant del cementeri. Aquest detall ha estat objecte de polèmica. En la darrera sessió municipal, el Partit Popular criticà que la nova àrea industrial s'habiliti just davant l'únic cementeri jueu existent a Mallorca.

Per la seva banda, l'equip de govern aclarí que la seva construcció fou obra de la comunitat jueva de Mallorca, fa devers 30 anys, i que per tant no es tracta de cap monument històric. En tot cas, assegurà que no es veurà afectat pel nou polígon.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris