bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Els 'narcos' detinguts amagaven més de 600.000 E als seus pisos de Palma

L'operació acaba amb 7 detinguts i 7'5 quilos de coca intervinguts

J.J. / F.R. Palma.
Cop policíac i econòmic. Les arques del «clan de l'Eva» es desinflaren més que de pressa dilluns al vespre quan l'operatiu conjunt del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil trobà més de 600.000 euros (més de 100 milions de l'antiga moneda) en pisos controlats pels narcotraficants de Son Banya i de Son Gotleu. Ahir migdia el delegat del Govern, Ramon Socias, n'oferí detalls des de la Direcció del carrer Ruiz de Alda, acompanyat per Elicio Àmez, el nou cap superior de Policia, i per Cristòfol Santandreu, el coronel en cap de la Guàrdia Civil.

Socias destacà que el dispositiu ha permès decapitar el clan: «Arrestar un petit camell és fàcil, però allò més important és arribar als qui estan més amunt». I en aquest sentit, els resultats han estat més que satisfactoris. La investigació sobre el «clan de l'Eva» s'inicià fa més de quatre mesos, amb una coordinació perfecta entre els dos cossos policíacs. Si bé el cop definitiu no arribà fins dilluns, dos dies abans ja s'havien produït dues detencions: la d'un constructor vinculat amb la distribució de partides de cocaïna i la d'un altre implicat en la trama, encara que a un nivell molt inferior.

Fou el dia 11 horabaixa quan un centenar d'efectius d'ambdós cossos prengueren el poblat de Son Banya, el major «supermercat» de droga a Mallorca. De manera paral·lela, altres agents es desplaçaren a alguns pisos de Son Gotleu, Sant Jordi i es Rafal, on continuaren amb l'operatiu. També escorcollaren una nau del camí de Salard. En total, intervingueren 7'5 quilos de cocaïna, més de 600.000 euros, cotxes de gran cilindrada, estris per a la manipulació de substàncies estupefaents, balances de precisió, telèfons mòbils i caixes fortes.

La banda introduïa una mitjana de 20 quilograms de cocaïna cada mes i n'obtenia sucosos ingressos. Juan María O.C., el constructor anomenat Juan el Payo, és considerat el principal soci de «l'Eva». Eva María C.M., la cap del clan, distribuïa a Son Banya i a Son Gotleu la droga que li passava l'empresari. María Luisa M.M., treballava per a «la Eva». José Manuel O.N. vigilava al poblat gitano i també custodiava la droga. Antonio M.U. ocultava a la seva barraca de Son Banya les partides de cocaïna que anaven arribant. Asunción M.R., àlies la Bizca, és companya sentimental d'Antonio i tenia la mateixa comesa que ell. I el darrer arrestat és Raimundo G.T., que rebia el gènere de Juan María i el venia a petita escala.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris